FOTO  FPMOZ: Svečano otvorena konferencija Matematičke nejednkaosti i primjena

FPMOZ, Jesen na FPMOZ-u, matematika
... u Mostaru je održana znanstveno-stručna konferencija naziva „Matematičke nejednakosti i primjena".

Mjesto održavanja Konferencije bio je hotel Mostar gdje se na samom početku obratio dekan Mario Vasilj koji je, služeći se riječima jednog neponatog matematičara, istaknuo da pravo zadovoljstvo leži u traženju istine, a ne u njenom konačnom otkrivenju.

„Kao matematičari bavite se mnogim stvarima, ljudima izvan struke, teško razumljivim . To vas čini posebnima i izdvaja vas iz našega kruga kojemu se vraćate kao potreba da na temelju vaših spoznaja uopće možemo shvaćati svijet u kojem živimo i prirodu koja nas okružuje", kazao je dekan Vasilj.

Nakon obraćanja Bože Ćorića, zamjenika gradonačelnika Mostara, prisutnima se obratila i rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić te izrazila zadovoljstvo što je ova Konferencija u čast 60-og rođendana istaknutih profesora: Nevena Elezovića, Marka Matića i Ivana Perića.

Za glazbeni ugođaj na Konferenciji pobrinule su se intrumentalistkinje Anica Ištuk i Marijana Pavlović te bariton Karlo Veličević. Ovaj događaj je dio manifestacije ''Jesen na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti"

Treci.ba