FOTO  FPMOZ: Sudionicima konferencije organiiziran izlet po Hercegovini

Izlet FPMOZ

...organizira izlet na kome će se upoznati sa dijelom prirodnih ljepota Hercegovine. Autobus sa sudionicima konferencije krenuo je ispred hotela Mostar, a prva točka izleta bio je stari grad Počitelj.

U tom čudesnom hercegovačkom gradiću na obalama Neretve sudionici su proveli pola sata, a zatim je nastavljeno putovanje prema izletištu i vodopadu Kravica. Već pri samom dolasku na plato koji pruža prekrasan pogled na vodopad izletnici su bili oduševljeni snagom prirode koja je stvorila ovo omiljeno hercegovačko izletište.

Slijedeća postaja izleta bila je Humac, svetište svetog Ante. U ovom franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu nalazi se najstariji muzej u BiH, osnovan 1884. godine. U obnovljenom muzeju izloženi su predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana. Izložena je i Humačka ploča iz 1185., najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku koji su izletnici zahvaljujući ljubaznim domaćinima i posjetili, te iz njega ponijeli uspomene koje neće zaboraviti.

Izletnike je put dalje odveo ka Međugorju, gdje su prvo posjetili vinariju i upoznali se sa procesom proizvodnje vina, ali i imali prigodu kušati vina koja ova vinarija proizvodi. Nakon toga sudionici izleta su se zaputili ka crkvi sv. Jakova, a potom i u Hotel Villa Regina gdje im je priređena kratka zakuska i osvježenje.

Sve što je lijepo kratko traje, tako se i ovaj izlet završio povratkom na odredište u Mostar. Ipak tu nije bio kraj dana jer je nakon svega upriličena i svečena večera. Na večeri su prigodne darove dobili profesori Neven Elezović, Marko Matić i Ivan Perić u čast čijeg je rođendana i organizirana ova konferencija kojom su svi sudionici naprosto oduševljeni,

Sve fotografije u GALERIJI