FPMOZ: Održan dan matematike, informatike i tehnike

FPMOZ, dan otvorenih vrata, FPMOZ, studij Informatike
Događaj su posjetile brojne srednje škole s područja Bosne i Hercegovine (160 učenika). Cilj događaja bio je predstaviti učenicima studije matematike, informatike i tehnike kroz sadržaje koje su pripremili studenti. Također smo pripremili zanimljiva predavanja za sve nastavnike i profesore koje su održali su dr. sc. Vedrana Mikulić Crnković (Popločavanje ravnine) te Kristina Visković i Petar Marić iz SPARK-a (Učenje programiranja kroz igru - Makeblock).

Svim prisutnima obratla je se prof.dr.sc. Zora Pilić, prodekanica za znanosti i međunarodnu suradnju dok je prodekanica za financije docentica Sanja Tipurić-Spužević obasnila kako fakultet vidi Dane otovrenih vrata i zahvalila je se svim nastavnicima i profesorima što su doveli učenike u ovako velikom broju.

Radinoce za učenike za studij matematike predstavio je dr. sc. Bojan Crnković dok su studij informatike i tehnike predstavili su studenti - članovi informatičko-tehničke udruge Switch.

Učenicima su predstavljeni novi roboti, uređaji i tehnologije koji su dostupni na fakultetu i koji podižu razinu i kvalitetu obrazovanja kroz konkretnu primjenu.

Nadamo se da su učenici napustili fakultet u pozitivnom raspoloženju i da smo im uspješno pobudili interes prema studijima i mogućnostima koje su im na raspolaganju na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.