FOTO  FPMOZ: Izložba slika sa likovne akademije Krešimir Ledić 29.10

dekan vasilj
...na svibanjskoj likovnoj koloniji Krešimir Ledić biti će upriličena 29.10.2014. u Mostaru

"Drago mi je smo se danas, mjesec dana prije izložbe slika sa Likovne kolonije Krešimir Ledić koja je održana u Rodoču u svibnju mjesecu, došli, dogovorili i našli, te smo usaglasili da 29.10.2014, budemo zajedno. Taj dan ćemo upriličiti i svečano otvoriti izložbu na koju ćemo pozvati sve drage ljude koji su voljeli lik i dijelo Krešimira Ledića, koji vole umjetnost i koji vole Mostar, kojima je drago sve što je lijepo. Kada se ljudi sastanu i druže i kada je ta priča na vrhunskoj razini, onda je to nešto najljepše što se može dogoditi. Jedan moj susjed zna reći: Sretni nam sastanci, još sretniji rastanci, da bi nam ponovo bili sretni sastanci. Izložbu ćemo organizirati na vrhunskoj razini, i poslat ćemo jednu poruku ljepote, zajedničkog druženja i zajedničke ljubavi spram umjetničkim radovima koji su nastali u Rodoču, i da se dogovorimo da iduće godine to napravimo na još jednoj većoj razini, te da to postane jedna tradicija kako bi sačuvali uspomenu na pokojnog Krešu", rekao je dekan Vasilj.

"U uvodu je rečeno dosta toga, ali moram reći da ovolika pažnja posvećena jednom čovjeku ja to još nisam doživio. Ja živim u Mostaru, gdje nas je bilo tridesetak akademskih slikara i kipara. Pomrli su oni, i pomrla je umjetnost u Mostaru. Da nije bilo Kreše, i da nismo bili prijatelji, ja ne bih znao što ću sa sobom. Uvijek kada je riječ o Kreši Lediću i njegovom djelu ja se divim Vama koliko imate poštovanja prema jednome čovjeku i jednome umjetniku. Početak ove priče je bio odličan, i ja mislim da će to biti još puno bolje, i to meni godi kao likovnom umjetniku. Jako mi je drago što se priprema ova izložba, i svaka čast ljudima s fakulteta i dekanu Vasilju koji ovo organiziraju" kazao je Jusuf Nikšić.

"Izložba je još jedno priznanje, kako Kreši, tako i fakultetu. Drago mi je da će na izložni biti Jusa Nikšić, Florijan Mićković koji su Krešini prijatelji. Ova izložba u čast lika i dijela Krešimira Ledića je jako bitna za njegovu obitelj, kao i što kompletna likovna kolonija nosi njegovo ime"  riječi su Ivice Skoke, zeta pokojnog Krešimira Ledića.

HERCEGOVINA.info