FOTO  FPMOZ: Ekspresivne art terapije u edukaciji i rehabilitaciji – Modul I

Edukacija

Cilj edukacije je usmjeren na usvajanje bazičnih znanja i specifičnih tehnika iz područja primjene ekspresivnih art terapija u okviru 4 tematska područja: psihodrama, likovna terapija, muzikoterapija i terapija pokretom i plesom. U tu svrhu, u okviru 24 sata radionica/praktičnog rada biti će obrađeni različiti pristupi koji mogu doprinijeti boljem razumijevanju vlastitih i tuđih psihoemocionalnih reakcija, posrednom izražavanju vlastitih emocionalnih stanja i potreba, stjecanju uvida u problemsku situaciju, te otkrivanju novih obrazaca djelovanja i ponašanja.

Edukacija je osmišljena na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava koja su pokazala da ekspresivne art terapije mogu predstavljati vrijedan pristup u radu s djecom i odraslima u različitim edukacijskim i rehabilitacijskim uvjetima.

Edukacija se održava na na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i traje četriri dana.

Predavanje i radionice realizirali su dr.sc. Renata Martinec  izv.prof i dr.sc Damir Miholić čije ćete izjave tijekom dana moći pročitati na našem portalu.

HERCEGOVINA.info.