FPMOZ: Dan otvorenih vrata Studija fizike - 20.02.2018

FPMOZ, dan otvorenih vrata

...održat će se u petak, 23. veljače 2018.g. s početkom u 9.00 sati (uč.1-4)
Program se sastoji od niza radionica kroz koje će studenti i asistenti pokazati znanstveno, stručno i zabavno lice fizike. Fizika je jedna od najstarijih znanosti koja je omogućila razvoj tehnologije kao ni jedna druga znanost. Svijet u kojem živimo se razvija po zakonima fizike kojih smo i mi dio.

Pored radionica pročelnica studija, prof.dr.sc. Slavica Brkić će održati predavanje pod naslovom „Zašto volim fiziku". Poznato je da je fizika učenicima najmanje omiljeni predmet, a naš cilj je otkriti zašto. Što možemo učiniti da se stanje u pogledu nastave fizike promjeni? Fizika nas uči kako promatrati pojave, usmjeravati pozornost na bitno, postavljati prava pitanja, otvarati probleme i osmišljavati pokuse. Fizika nas uči posebnim postupcima i načinima razmišljanja koje nazivamo znanstvenim, koristimo njen poseban jezik koji je temelj izražavanja i u svim drugim prirodnim znanostima.
Dan je prvenstveno namijenjen maturantima koji uskoro završavaju srednjoškolsko obrazovanje i koji se nalaze na prijelomnome razdoblju svog obrazovanja.
Pored navedenih uzvanika radionica će biti otvorena za sve ostale zainteresirane.