FOTO  Održana prezentacija vrhunskog vina „Vilinka" u Fontani kod Soče II

Naime, riječ je o vinu koje je porijeklom sa Sretnica. Zanimljivo je da se vinograd nalazi na brdu Vilinka koje je ujedno i mitsko mjesto na kojem su prema narodnoj legendi vile izvodile mitske plesove.Tako je i mladi poduzetnik Velimir Ereš dao ime vinu po istoimenom mjestu gdje vinogradi nalaze.

Vino je prezentirao profesionalni sommelier gđa. Barbara Pribožič Leka koja je okupljenim posjetiteljima preporučila jela koja je najbolje kušati uz vino te ih upoznala s brojnim zanimljivostima o kušanju vina, povijesti vina i drugim veoma zanimljivim činjenicama o vinu. Barbara je certificirani sommelier sa višegodišnjim iskustvom na području školovanja o vinskim temama, autorica je brojnih članaka o vinu, vinskoj kulturi i vinskom marketingu u bh magazinima i dnevnim novinama.

(Inače, sommelier je educirani, vrhunski poznavatelj vinske kulture koji gostu daje preporuku i poslužuje određeno vino uz određeno jelo i brine o vinu od trenutka njegove kupovine, čuvanja, pa sve do posluživanja)

Također, uz kvalitetno vino i ukusnu hranu posjetitelji su u restoranu Fontana kod Soče II imali priliku uživati uz glazbene repertoare Josipa Bilaća i mostarske klape „Krš". A za voditelja programa bio je zadužen uvijek veseli gosp. Mario Vrankić.

Budući da se radi o jedinstvenom događaju u gradu na Neretvi, nadamo se kako će ovaj primjer biti poticaj i drugim ugostiteljima da ubuduće organiziraju ovakva i slična druženja koja će biti, kao i sinoćnje, užitak za sva čula.

VIŠE SLIKA U GALERIJI : moj-restoran.info

izvor: moj-restoran.info