FOTO  (Ne)kultura parkiranja u Mostaru

Koliko puta se dnevno uzrujate zbog sugrađana koji ne vode brigu o drugima nego samo o sebi i svojim potrebama, te tako svoje limene ljubimce ostavljaju na sred gradskih prometnica u bilo koje doba dana?

Bankomat, ljekarna, kiosk, kladionica,  samo su neka od mjesta pred kojima se ostavljaju automobili, a za takvo nešto još nitko nije platio ni najmanju kaznu. Vrhunac nekulture zatekli smo danas u jednom od većih mostarskih naselja u kome je stanarima postala premija pronaći parking. To izgleda nije bilo briga posjetitelja prodavnice u naselju koji je svoj automobil ostavio na prometnici istovremeno zagrađujući dva prazna parking mjesta.

Usput, dovoljno je bilo proći samo jedanput prometnicama grada i pogledati (ne)kulturu parkiranja. Automobili  se ostavljaju samo na par metara od ulaza na prometnicu i samo par metara od pješačkih prijelaza. Ovaj put donasimo Vam nekoliko fotografija snimljnih u samo par minuta.Registracijske  tablice tih vozila smo izrezali jer postoje valjda  nadležni koji bi se trebali brinuti o tome. Za kraj pitanje Gradskim vlastima?

Ukoliko ste zamislili koliko ćete građanima Mostara naplaćivati još jedan "namet" u vidu mjesečnog naplaćivanja parkinga kojega će koristiti bilo tko, pitamo se koliko će koštati mjesečna karta za parkiranje pred jednom u nizu ljekarni, kladionica ili bankomata u gradu?

hercegovina.info