Elektrotehnička škola R. Boškovića najuspješnija u sportu

Od 1994. godine pa sve do danas, ovu školu pohađalo je preko 7000 učenika koji su i zaslužni za postojanje ove ustanove, što pokazuje svake godine sve veći broj upisa učenika na zanimanja ove struke.

I ova škola kao i Srednja elektrotehnička škola Mostar nema svoju zgradu te se nadaju da će je novi naraštaji uskoro dobiti te u njoj pohađati nastavu, no ne samo to, nego i ostale suvremene sadržaje koje svaka škola treba imati.

 

„Članovi sekcije 'Civitas' pod vodstvom profesorice Željke Bevande ostvarili su nagradu za najbolji osvrt na naučeno. Također, Vijeće učenika ove škole bilo je aktivno u prošloj godini. Zbog elementarne nepogode koja je pogodila naš grad i državu, 9. veljače organizirano je čišćenje velikih količina snijega. U akciji su sudjelovali naši učenici i profesori", kazala je za Studio88 Vedrana Hasanagić, pedagoginja Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića u Mostaru i koordinatorica Vijeća učenika.

Najsuspješniji na sportskim natjecanjima

Učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića u Mostaru sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima, no najzapaženiji rezultati pripali su sportskoj sekciji pod vodstvom profesora Roberta Čuljka. Sportovi u kojima su učenici postizali najzapaženije rezultate su: stolni tenis, atletika (trčanje, bacanje kugle), šah i skijanje.

„Vijeće učenika promovira interese škole lokalnoj ili široj zajednici tako što se organiziraju razni sajmovi. Zatim, sudjelujemo u izradbi fakultativnih programa i programa izvannastavnih aktivnosti. Na sastancima Vijeća učenika predlažu se mjere poboljšanja uvijeta rada u školi, pomaže se učenicima u izvršavanju školskih i izvanškolskih obaveza, također pomažemo učenicima lakše učiti te da postižu bolje rezultate i skrbimo o njihovoj zdravstvenoj zaštiti", istakla je u razgovoru za Studio88 predsjednica Vijeća učenika Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića, Matea Šakota.

„U rujnu smo odabrali predstavnike za Vijeće učenika po odjeljenima od 1. do 4. razreda. Upoznali smo učenike sa ciljevima i zadatcima Vijeća učenika, konstruirali organe i izradili plan i program rada. U listopadu smo odabrali učenike za tim prevencije nasilja, odabrali učenike sa inkluzivnu nastavu", nadovezao je se Manino Drlje, potpredsjenik Vijeća učenika ove škole.

Studio88