Elektroprivreda HZ HB neće tražiti povećanje cijena struje

Elektroprivreda HZ HB neće tražiti povećanje cijena struje
Nadam se kako u vremenu koje je pred nama neće biti događanja i nepredviđenih pojava koje mogu otežati uspješan rad ovoga poduzeća i dovoditi u nezavidan položaj i nas i naše kupce električne energije", izjavio je direktor Elektroprivrede HZ HB Matan Žarić.

On je istaknuo kako će ova tvrtka u budućem razdoblju nastaviti s investicijama, osobito po pitanju strateških projekata. „Kao i dosada, nastaviti ćemo koliko god nam to mogućnosti budu dozvoljavale investirati u sva područja djelovanja, no naš strateški prioritet ostaje priprema i izgradnja novih proizvodnih objekata. Tu je na prvom mjestu VE Mesihovina, za koju smo već osigurali potrebna sredstva od 78 milijuna €. Treba spomenuti kako je Vlada Federacije BiH početkom prošle godine donijela Odluku o proglašenju javnog interesa, pristupanju pripremi i izgradnji prioritetnih elektroenergetskih objekata, te odredila ovo poduzeće nositeljem aktivnosti za 11 novih projekata.

Dakle, nastavit ćemo u tom pravcu, posebice na započetim projektima koji su u različitim pripremnim fazama, kao što su VE Velika Vlajna - Mostar i VE Poklečani - Posušje, Rudnik i TE Kongora - Tomislavgrad kao i Crpna HE Vrilo i mala HE Mokronoge, također u općini Tomislavgrad", naglasio je Žarić.

Elektroprivreda HZ HB u prošloj godini je ostvarila izuzetne rezultate u poslovanju, a što nam je potvrdio i Žarić u svojoj izjavi. „Trend izvrsnih poslovnih rezultata iz 2009. godine uspješno je nastavljen, pa je ovo poduzeće za prvih šest mjeseci 2010. godine ostvarilo dobit od 24.000 000,00 KM. Za 2010. godinu smo ispunili godišnji plan proizvodnje i proizveli 2.604 GWh električne energije što je više za 34 % u odnosu na prošlu godinu. Sa sigurnošću mogu kazati da će ukupni prihodi biti nešto veći od prošlogodišnjih, a ostvarena dobit veća od polugodišnje, no potpuni i precizni pokazatelji će biti poznati kada završi obračunsko razdoblje. Prihodi JP Elektroprivreda HZ HB su najvećim dijelom ostvareni prodajom električne energije kupcima na domaćem tržištu", istaknuo je direktor Elektroprivrede HZ HB Matan Žarić.

pogled.ba, foto:hercegovina.info