Dvorana sazidana i pokrivena, dovršetak radova nepoznat

Premda je već uloženo 360 tisuća maraka i Grad Mostar je odobrio 220 tisuća maraka koliko je i potrebno, radovi se još ne naslućuju.
Ravnatelj škole Juso Halvadžija, koji je cijelu inicijativu i pokrenuo, vjeruje da će sve biti realizirano tijekom ljetnog raspusta i da će učenici njihove škole s početkom nove školske godine dugo željenu dvoranu konačno imati na korištenje. 

Veliki značaj

- Što se tiče financijske konstrukcije, ona je završena kad je Grad Mostar odobrio 220 tisuća maraka. Premda još uvijek s njima ne raspolažemo, ja se iskreno nadam da će time uskoro uslijediti nastavak radova, jer sredstva iz gradskog proračuna odobrena su odlukom Gradskog vijeća što je objavljeno i u Službenom glasniku, kaže Halvadžija. No, ipak mu nije jasno zbog čega radovi ne idu dalje, ali vjeruje da, ako postoje sredstva na raspolaganju, onda nema razloga za brigu o daljnjem izvođenju, jer, kako navodi, odobrena sredstava, prema procjeni stručnjaka, dostatna su za okončanje radova.
- Sredstva su odobrena i nema sumnje da će dvorana uskoro biti završena, jer čim je Grad odobrio toliko sredstava, jasno je kako se radi o projektu od velikog značaja i stoga vjerujem da se neće dopustiti da napola urađena dvorana ostane nezavršena, samouvjereno će Halvadžija.

Urađeni grubi radovi


- U kratkom vremenskom roku je dvorana duga 30, a široka 20 metara sazidana i pokrivena, tako da je, po meni, realno očekivati da preko ljetnog raspusta bude potpuno završena, iskreno će Halvadžija. S obzirom da su grubi radovi već gotovi te sazidana tri reda tribina, kako je pojasnio, još treba postaviti otvore i završiti unutarnje fine radove tribina, svlačionica, podova, zidova i fasade.
Izgradnja dvorane pored škole veliki značaj imat će i za cijelu lokalnu zajednicu, jer, kako navodi Halvadžija, mostarsko naselje Vrapčići nema svoj društveni dom tako da će služiti i za organizaciju raznih manifestacija, natjecanja i kojekakvih priredbi.

Pored brojnih projekata uvijek upitne financije


Osnovna škola u Vrapčićima za prostorni kapacitet i bolje uvjeta borila se na razne načine.
-Mi smo imali tri projekta vezana za nadogradnju škole. Prvo smo nadogradili četiri učionice 2004. godine, a odmah 2005. smo tražili izgradnju fiskulturne dvorane i sve je bilo finalizirano još dok su bile općine. Sad je konačno došla nekakva finalizacija i nema smisla da bude komplikacija, kaže Halvadžija. Pored svega, kako je kazao, imaju  idejno rješenje za izgradnju još jedne etaže, no sve to ovisi o financijama, koje, kako navodi, diktiraju mogućnosti i dinamiku posla.

Piše: Gordana Šimović / dnevni-list.ba