FOTO/VIDEO  Dvije godine grupe "Ćaltu za predsjednika Zrinje"

Uz bogat glazbeni program, dodijeljeni su pehari, medalje i predsjedničko vino svim zaslužnim sportskim kolektivima, pojedincima kao i osobi godine za 2012. godinu.

Organizaciju ove manifestacije pomogli su prošlogodišnja osoba godine i legendarni direktor HŠK Zrinjski Božidar Bata Puljić, koji je i ovom prilikom iz ruka predsjednika dobio specijalno vino. Također, zahvala ide našim svećenicima franjevcima na ustupljenim dovoljnim količinama misnog vina koji je dobio svaki dobitnik iz ruka predsjednika i koji su na ovaj način dokazali da su uz svoj narod.

Prije samog uručivanja predsjednik grupe Damir Ćalta Kljajo obratio se nazočnima te je obećao da će i u idućem razdoblju sve činiti na jačanju HŠK Zrinjski.

Od sportskih kolektiva u muškoj konkurenciji dobitnik za ovu godinu je MNK Communicare koji je sudjelovao na malonogometnoj završnici za prvaka BiH, u ženskoj konkurenciji pehar su dobile rukometašice ženskog rukometnog kluba Zrinjski, kao jesenjske prvakinje BiH. Nagradu za humanost i sve što čine za ovaj grad uz priznanje i pehar dobila je Hercegovačka gorska služba spašavanja(HGSS) koja je došla u velikom broju na ovu proslavu.

Udruga športske obitelji Zrinjski također je dobila veliki pehar i medalju, te su dokazali da je su ova grupa i udruga jedno tkivo koje za cilj ima stvaranje što jačeg HŠK Zrinjski. Ispred Udruge zahvalio se Željko Tomić i istaknuo zajednički cilj pomaganja i širenja ljubavi prema Zrinjskom. Od mnogobrojnih pojedinaca priznanja i medalje dobili su Pero Stojkić najbolji igrač HŠK Zrinjskg u prošloj godini, zatim Ivana Mlakić kapetanica ženskog rukometnog kluba Zrinjski, za sve što čini za ovaj klub.

Legendani bokser Mostara Darko Hrkać - Dara dobio je nagradu za promociju boksa u gradu na Neretvi, a nagrade su još dobili Vučina Draženko za promociju misaonih igara i ujedinjenju tavle u gradu, te bivši igrači Zrinjskog Dario Prce i Silvio Bubalo za sve što čine za Zrinjski i poslije okončanja karijere, kao i Damir Mišić za promociju malog nogometa.

Priznanja su dobili i prestavnici podružnica grupe Bruno Marijanović Južno bojište, Ultras pab koji je uvijek na prvoj crti obrane Zrinjskog, Milko Bernadić za Podhum, Marin kvesić za Vatikan, Ivan Drežnjak za centar ,Ivo Krešić za Aveniju ,Franjo Vlašić za Balinovac, Mario Kukić za Rudnik.

Kao šlag na kraju, jednoglasno je izabrana i osoba za 2012. godinu, a to je Igor Zelenika - Ziz, zaljubljenik u nogomet i HŠK Zrinjski, istinski borac za ovaj grad koji se ovom prilikom i obratio svim uzvanicima stihovima Alekse Šantića("Ovdje vas svako poznaje i voli, A tako niko poznati vas neće, Bolji su svoji krševi goli, No cvjetna polja kud se tuđin kreće, Ostajte ovdje! Sunce tuđeg neba,neće vas grijat ko što ovo grije, Grki su tamo zalogaji hljeba...") kao poruku da se isplati živjeti u ovom gradu i da sunce ovog grada najljepše grije, i da ovog liskaluka nema nigdje, te da se može lijepo ovdje živjeti, za što je i dokaz i ova manifestacija koja je prepuna pozitivnih vibracija, humora i svega onoga po čemu je Mostar prepoznatljiv.

Medalju su dobili portali hercegovina.info i zrinjski.info kao istinski promotori HŠK Zrinjski, te su istaknuti kao jamaci opstojnosti Hrvatskog naroda.

Na kraju ne možemo ne spomenuti što je i sam predjsednik istakao, sve ljude kojima je crvena lenta bila u srcu, a koji danas više nisu sa nama, a to su Miroslav Kordić, Ivan Ćubela, Denis Hrkać, Damir Miličević...

Neka im je vječna slava i hvala.

hercegovina.info