FOTO  DVD BUNA implementirao projekt zamjene dotrajalog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara

DVD BUNA implementirao projekt zamjene dotrajalog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da smo uspješno implementirali projekt u kojemu smo dobili sredstva od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za zamjenu dotrajalog vatrogasnog modula s potpuno novim modulom, a na koji smo aplicirali u 2018. godini.

Kao što smo i naveli Središnji državni ured za Hrvate izvan RH je kroz projekt potpore za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH odobrio sredstva u iznosu 25.000,00 HRK za zamjenu dotrajalog visokotlačnog modula za gašenje otvorenog požara s potpuno novim modulom.

Ugradnjom novog visokotlačnog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara u navalno kombi vozilo jako smo poboljšali učinkovitost Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna na spašavanju i zaštiti ljudi i imovine koji su ugroženi požarom.

Iz  četverogodišnjeg iskustva Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna,  visokotlačni vatrogasni moduli  su najefikasnije sredstvo za gašenje početnih otvorenih i šumskih požara. Konfiguracija terena na kojem djeluje DVD Buna obiluje nasadima vinograda i voćnjaka, koji su znatan izvor prihoda za lokalno stanovništvo, te kao takva zahtijeva pravovremenu i efikasnu reakciju u sprečavanju širenja požara.