Duhovi Mepasa: Mostarski tržni centar postaje atrakcija

Čak je vrlo zgodna stvar to što je u pitanju trgovački centar, pa već ima prijedaloga dovitljivih Hercegovaca da se otvori suvenirnica itd.

Hercgovina je, kako je poznato, mjesto jednog od najpoznatijih fenomena koji se mogu svrstati u domenu natprirodnog. Međugorje je zbog ukazanja u koja mnogi vjeruju mjesto u koje dolaze tisuće i tisuće hodočasnika iz cijelog svijeta. Slučaj pojave duhova u Mepasu, naravno, posve je drugačije prirode - ali sigurno je zanimljiv svima onima koji vjeruju u duhove.

Mostarski "Mepas Mall" proteklih nekoliko dana je top tema građana ovog hercegovačkog grada. Naime, radnici navedenog objekta se redovno susreću sa neobjašnjivim dešavanjima u toku radnog vremena, te zaštitari u ranim noćnim satima kada provode vrijeme u ovom objektu. Radnici zaštitarske službe su također potvrdili glasine, kažu "ništa ozbiljno" kako neki od njih to rekoše, ali svejedno čudno.

Izgrađen na mjestu mrtvačnice

Da se osvrnemo na povijest  Mepasa... Prije nego će se izgraditi "Mepas Mall", na tom je mjestu bila "Stara bolnica" kao i mrtvačnica koju je širokobriješki poduzetnik Mirko Grbešić kupio. Ponudu za kupovinu bolnice, čiji se kapacitet preselio u velebno izdanje nove bolnice na Bijelom Brijegu, dala je Grbešićeva kompanija "Brodomerkur" iz Splita plativši 12 miliona i 102 hiljade maraka.

Paranormalne aktivnosti

Kako svjedoče radnici navedene firme, u noćnim satima liftovi se samostalno aktiviraju, svjetla trepere, preturaju se skladišta, radnice pojedinih butika ujutro zatiču svu robu ispreturanu sa polica što im je neobjašnjivo, jer poslije njih niko ne ulazi u butike. Zaštitari se nose sa neobjašnjivim dešavanjem treperenja svjetla, lupnjave kao i bespotrebnih paljenja i gašenja pokretnih stepenica i niza drugih sličnih dešavanja.

Teško da se može povjerovati u sve navedeno, ali ako se osvrnemo na objekat koji se tu izgradio, teško da nas ne zastrašuje.

Ne plašite se ako već nešto čujete ili vas iznenadi slučajni prestanak napajanja električnom energijom dok ste u Mepasu, to samo oni koje ne vidite vas pozdravljaju na svoj zabavni način koji je nama i te kako zastrašujući.

Doznajemo.com