Drugi sajam srednjih škola Grada Mostara

Sajam će biti službeno otvoren u ponedjeljak, 19. studenoga, u 9 sati, a ponudit će 22 promotivna štanda mostarskih srednjih škola na kojem će se budući srednjoškolci i njihovi roditelji upoznati s ponudom nastavnih planova i programa u Gradu Mostaru. Svim posjetiteljima bit će uručen i vodič kroz srednje škole Grada Mostara.

Drugog dana sajma, 20. studenog, u 11 sati na Sajmu će biti predstavljeni radovi učenika o hercegovačkim pjesnicima Aleksi Šantiću, Antunu Branku Šimiću, Hamzi Humi, Iliji Jakovljeviću, Maku Dizdaru i Svetozaru Ćoroviću, koji su nastali u sklopu kreativnih literarnih radionica u kojima su sudjelovali timovi sastavljeni od po učenika različitih škola.

Drugog dana bit će organiziran i ceremonijalni dio Sajma srednjih škola, koji će okupiti ravnatelje škola, predstavnike Pedagoškog instituta i Zavoda za školstvo, predstavnike vijeća učenika i roditelja, nadležnih gradskih i županijskih obrazovnih službi te predstavnika Misije OESS-a u BiH. Tom prigodom još će se jednom istaknuti značaj organiziranja zajedničkih projekata svih mostarskih škola, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.