Drugi dan MESS stiže u Sarajevo, Goražde i Mostar

... Delikatesnoj radnji, gdje će o festivalskim sadržajima razgovarati novinari/ke, gosti/šće, teatarski/e kritičari/ke i studenti/ce i općenito ljubitelji/ce kazališne umjetnosti. U nedjelju, 29. rujna u 10 sati i 30 minuta prvi MESSpresso predstavit će u drugačijem svjetlu Dinu Mustafića, Giorgia Ursinija i Selmu Spahić.

Children MESS-a nastavlja se u 11 sati u Pozorištu mladih u Sarajevu predstavom predstava "Mali muk" dok će predstava čileanskog Teatro de Ocasion "Jedno jutro sam otišla"obradovati mališane iz Goražda.

Nedjeljni festivalski dan obilježit će predstava "Svojim porazom učinit ću te nepobjedivom" višestruko nagrađivane španjolske umjetnice Angélice Liddell, koja će igrati u Narodnom pozorištu u 19:30. U 22 sata Kamerni teatar će biti domaćin komične priče o potrazi za ljudskošću, za životom i izgubljenim vremenom. "Koncert ptica" Dževada Karahasana u režiji Aleša Kurta, govori o vrlo aktualnoj temi ljudske potrebe i potrage za vječnom mladošću s jedne strane, i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način, i po svaku cijenu, sačuva ono što voli.

Podsjećamo, mostarska publika će imati priliku još jednom u 20 sati pogledati predstavu "Osvajanje sreće" Harisa Pašovića koja večeras oficijelno otvara Festival. Hor djece i odraslih, te glumci, plesači i glazbenici iz raznih krajeva svijeta, obećavaju jedinstveno kazališno iskustvo koje će postaviti centralno festivalsko pitanje - Imamo li pravo na sreću?