FOTO  Dragan Čović nazočio sjednici Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a

hdz hnz

... nazočio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović raspravljalo se o aktualnoj situaciji u županiji, pripremi proračuna za 2018. godinu kao i Nacrtu Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Iznošenjem izvješća o aktualnoj političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, upozoreno je na nezadovoljavajući odnos partnera u vlasti. Imajući u vidu aktualni politički trenutak, odnose s koalicijskim partnerima na višim razinama vlasti, stalne blokade u djelovanju županijskih tijela, odnose unutar Vlade i Skupštine HNŽ-a uzrokovane neprincipijelnim odnosom SDA, zaključeno je kako je nužno pratiti odnose unutar koalicije te u skladu s tim donijeti odluku o nastavku suradnje s tim partnerom na županijskoj razini.

Nakon rasprave o Nacrtu Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju zaključeno je da uređivanje područja osnovnog odgoja i obrazovanja zahtijeva ozbiljniji, koordiniran i sustavan pristup kako bi se to osjetljivo područje uredilo na praksama koje pridonose razvoju djeteta i rezultiraju stjecanjem znanja potrebnih suvremenom načinu života. ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a ne želi u zadnjoj godini mandata ove Vlade početi s procesom izmjene zakonodavstva kojim se uređuje područje osnovnog obrazovanja, i ne prihvaća upotrebu obrazovne reforme u predizborne svrhe.