Dragan Čović nagradio najbolje studente Sveučilišta u Mostaru

Dragan Čović
...u Uredu hrvatskoga člana Predsjedništva BiH pohvalnice za svoje iznimna akademska postignuća u protekloj školskoj godini.

Kao najbolji studenti deset fakulteta sastavnica Sveučilišta u Mostaru i Akademije likovnih umjetnosti priznanja su dobili: Ivona Tomić (Farmaceutski fakultet), Valerija Jurić (Fakultet strojarstva i računarstva), Ivan Tomić (Pravni fakultet), Andrea Rotim (Ekonomski fakultet), Katarina Herceg (Fakultet zdravstvenih studija), Marina Lavrić (Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet), Mirko Alilović (Medicinski fakultet), Josipa Ištuk (Filozofski fakultet), Stanko Čolak (Građevinski fakultet), Nina Lončar (Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti) i Mirela Buzov Runac (Akademija likovnih umjetnosti).

- Ideja da nagradimo najbolje studente došla je iz našega ureda u Mostaru, gdje također rade najbolji studenti našega sveučilišta. Ideja je da promoviramo vrijednosti studiranja u Bosni i Hercegovini, konkretnije da promoviramo Sveučilište u Mostaru, gdje danas studira 16 000 studenta, i koje po puno elemenata ne zaostaje za drugim sveučilištima širom svijeta - kazao je tom prigodom Dragan Čović.

Dodao je kako za njega osobno nema ljepšega mjesta za studiranje i život od Bosne i Hercegovine te je pozvao studente da se uključe u izgradnju boljega društva u našoj zemlji.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić dodala je kako se ponosi najboljim studentima koji su danas nagrađeni, ali i svakim drugim studentom koji daje sve od sebe kako bi završio svoj studij i postao akademski obrazovan građanin.

U ime studenta članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću zahvalili su Mirko Alilović i Katarina Herceg, istaknuvši kako je svako priznanje dodatni poticaj za studenta te da takva priznanja i pohvalnice pokazuju kako se veliki trud i zalaganje na kraju prepoznaju i nagrađuju.

FENA