Dovršava se ''čerupanje'' Sokola - prodan tokarski stroj

soko, Mostar, prodaja
U Županijskom poreznom uredu Mostar prodata je imovina četiri porezna obveznika dužnika u ukupnoj vrijednosti od 61.624 KM.

Od imovine poreznog obveznika 'Soko Zrakoplovstvo' d.d. prodat je numerički tokarski stroj po cijeni od 10.000 KM, a od imovine poreznog obveznika dužnika 'Monea' d.o.o. dva vozila u ukupnoj vrijednosti od 31.400 KM.

Za 8.2120 KM prodat je stroj za proizvodnju betonskih blokova u vlasništvu poreznog obveznika 'Aliman' d.o.o, dok je od imovine poreznog obveznika ZM 'Sušac' d.o.o. prodato vozilo po cijeni od 12.012 KM.

Za prodaju imovine poreznog obveznika 'Soko RKT' d.d. kao i preostale imovine poreznih obveznika dužnika dostavljene ponude bile su niže od procijenjene vrijednosti. Organizirana je i javna prodaja imovine poreznog obveznika 'Agrokomerc' d.d. Velika Kladuša u Županijskom poreznom uredu Bihać.

Međutim, Farma purana Bajrići - Cazin nije prodata, jer je za kupovinu iste ponuđena niža cijena od procjenjene vrijednosti. Porezna uprava FBiH naglašava da je 17., 18. i 19. prosinca zakazana javna prodaja zaplijenjene imovine osam poreznih obveznika dužnika u Županijskom poreznom uredu Novi Travnik u terminu od 12 do 14 sati.

Predmet prodaje je imovina poreznih obveznika: 'Komerc 3' d.o.o., Gornji Vakuf, 'Dokuzi ribnjak' Travnik, 'Nail' d.o.o. Donji Vakuf, 'Dekor' d.o.o. Vitez, 'Jasmin' NTV Vitez, 'Jasa-Transport', 'Tomdar' d.o.o Kreševo i 'Autoservis' d.d. Donji Vakuf.

Javna prodaja imovine poreznih obveznika dužnika je jedna od mjera koje Porezna uprava FBiH poduzima u postupku prisilne naplate dužnih poreznih obaveza, kao krajnja mjera nakon što se iscrpe svi načini naplate dužnih obaveza, koje nisu izmirene u propisanim rokovima.

U proteklom razdoblju izvršeno je 1738 popisa imovine, te organizirana 1391 javna prodaja zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika, u vrijednosti od 94.824.397,54 KM.

Fena