'Dosjei' Marine Radoš u prodaji: 'Ova je moj povratak u Mostar, u njima su moje najintimnije misli'

marina
...knjiga „Dosjei" gotova i da je spremna za prodaju širom BiH i Hrvatske. Osim Dosjea, gotovo je i novo izdanje hit romana Miki koji je u prvoj „rundi" izišao prije dvije godine.

„Dosjei su, kao što sam napisala u predgovoru, zbirka svega onog što se nije uklopilo u neki veliki život i neku veliku knjigu. Zamislila sam je kao knjigu koja će se moći često čitati i koja će pokušati dotaknuti mog čitatelja i na vrijeme ga pustiti na miru", rekla nam je Marina u prvom intervjuu nakon što je postalo jasno da je druga knjiga na pragu.

„Sedam Dosjea pisca, knjiga u koju sam zapisala najintimnije misli, u kojoj je sve ono što moji čitatelji kod mene najviše vole i u kojoj prvi put u životu objavljujem poeziju, moja je najveća ovogodišnja radost. Kad je čitam, kao da se vraćam u Mostar."
Na pitanje zašto je napravila ogromnu pauzu između dva izdanja Mikija, knjige zbog koje su plakale žene diljem bivše države, Radoš je rekla:

„Nisam bila spremna prije. Miki je projekt koji mi je potpuno promijenio život i dugo vremena se uopće nisam htjela susretati s tom pričom, ni čitati je ni baviti se njome. Ljudi vide samo površinu, a koliko god ljepote u životu mi je pružila ta knjiga i status koji mi je donijela, donijela je i puno boli od koje sam tek ozdravila", kazala je iskreno Marina.

Izdavač obje knjige ovaj put je izdavačka kuća Šahinpašić iz Sarajeva.

„Dok sam živa izdavat ću knjige u svojoj domovini. Ako ništa ne mogu napraviti za svoju zemlju, mogu barem stvarati jedan mali dio njezinih biblioteka."