Dolaze skakači iz cijele regije

Ove godine će biti upriličeni 445. tradicionalni visinski skokovi sa UNESCO-ovog spomenika. Iako će sami skokovi biti upriličeni 31. srpnja, s početkom u 16 sati, manifestacija počinje već u noći s petka na subotu. Program otvara tradicionalna bakljada i skokovi s mosta točno u ponoć te party na platou ispod Staroga mosta. Ljubiteljima skokova koji ne budu mogli doći u grad na Neretvi prijenos će biti osiguran preko malih ekrana na TV1, a preko satelita skokovi će po prvi put biti dostupni i kompletnoj dijaspori. 

Piše: Almedina Bečić / Dnevni list

Detaljan program 

TV1, ovogodišnji generalni medijski pokrovitelj tradicionalnih 455. skokova sa Staroga mosta, gledateljima najavljuje detaljan cjelodnevni prijenos priprema te manifestacije natjecanja. Tri mobilne ekipe, na čelu s iskusnim urednicima i voditeljima bit će zadužene za prijenos atmosfere s ovog najznačajnijeg sportsko- revijalnog događaja iz grada na Neretvi. Tako će 30. srpnja u ponoć u izravnom prijenosu na TV1 biti polusatna tradicionalna manifestacija otvaranja skokova pod nazivom Bakljada, a koja podrazumijeva atraktivne skokove iskusnih skakača s bakljama sa Starog mosta u Neretvu. Idućeg dana, 31.srpnja, od 7 sati ujutro pa sve do 18 sati gledatelji će preko TV1 biti informirani kako protječu pripreme te kako će izgledati ovo najznačajnije sportsko-revijalno događanje mjeseca srpnja u BiH. U ranim jutarnjim satima, točnije u 7 sati, preko spomenutog prijenosa bit će prenesena atmosfera tradicionalnog ispijanja kave iz velike džezve (Guinnessova knjiga rekorda) te izbora najbolje tetovaže skakača. Dok će u 8 i 9 sati ujutro također uslijediti javljanja za informativni program TV1, uz sudjelovanje organizatora skokova, koji će gledateljima moći otkriti najznačajnije detalje natjecanja. U 10 sati u javljanju uživo TV1 prenosit će kako izgleda testiranje psihofizičkih sposobnosti skakača te koliko ih se prijavilo na natjecanje, a u 13 sati bit će prezentiran konačan popis sudionika te predstavljene natjecateljske discipline.

Skakači iz cijele regije


Očekuje se dolazak skakača iz svih zemalja regije, kako je bio slučaj i svih ovih godina, a već su najavljeni skakači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore kao i cijele BiH. Također će se i ove godine natjecati većina prošlogodišnjih natjecatelja, pogotovo u kategoriji skokova na glavu, odnosno “mostarske laste”.