DOK SE JEDNIMA NE ZAMAGLI, DRUGIMA SE NE RAZVEDRI Magla u Sarajevu, zrakoplovi u Mostaru

Zračna luka Mostar
Neki od planiranih letova su odgođeni, pa su pojedine zrakoplovne kompanije potražile alternativne zračne luke koje su zemljopisno blizu sarajevskoj.

Tako se broj slijetanja posljednjih dana neplanirano udvostručio u Zračnoj luci Mostar. U Hercegovini vladaju mnogo bolje vremenske prilike, pa su neke od kompanija svoje letove umjesto za Sarajevo tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana usmjerile ka Mostaru. Potvrdio je to u kratkom razgovoru za Oslobođenje i šef sektora prometa u mostarskoj Zračnoj luci Marko Đuzel.

- Sletjela su dva manja zrakoplova u ponedjeljak i nedjelju, potvrdio je Đuzel, koji je napomenuo da je riječ o dolascima ministra vanjskih poslova Luksemburga, te povjerenika Europske komisije, koji su službeno posjetili našu zemlju.

Tijekom utorka također je jedan od redovitih letova ka sarajevskom aerodromu, usmjeren prema Mostaru.

- Osim redovitog prometa posljednjih dana imali smo osam izvanrednih slijetanja. Otvoreni smo za svaki vid suradnje i tko god da se javi s pravim poslovnim prijedlozima dobro je došao, rekao je Đuzel sarajevskom listu, potvrdivši da je kompanija Fly Dubai poslala prijedlog ugovora po kojem bi mostarska Zračna luka postala alternativni aerodrom ove kompanije u BiH.

O kapacitetima i pogodnostima mostarske Zračne luke, te o njenoj relativno maloj iskorištenosti u ponedjeljak su u Mostaru razgovarali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i prvi čovjek Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Čavara je tom prilikom konstatirao da problem magle u Sarajevu ne datira od jučer, kazavši da bi se mostarski aerodrom mogao mnogo bolje iskoristiti, posebno u zimskim mjesecima.