Dodjelom nagrada svečano zatvoren 12. Filmski festival u Mostaru

mostar film festival
... 12. Izdanje Mostar film festivala tijekom kojeg se za nagradu kroz sedam dana natjecalo 13 filmova iz čitave regije, prenosi Pogled.ba

Žiri je na samom početku svečanosti napravio iznimku i za doprinos filmskoj kinematografiji posthumno dodijelio nagradu Nebojši Glogovcu, što je izazvalo oduševljenje publike , ali i samih aktera ovogodišnje manifestacije.

Nagradu „ Stablo ljubavi" za najbolju mušku ulogu osvojio je Frano Mašković za ulogu u filmu „Osmi povjerenik" koji se javio putem video-linka i zahvalio za priznaje koje u je kako je kazao od iznimnog značaja.

„Žao mi je da ne mogu biti u Mostaru i primiti nagradu za meni iznimno važnu i dragu ulogu", kazao je dobitnik nagrade navodeći kako će tijekom narednih godina sudjelovati u filmskoj manifestaciji u gradu na Neretvi.

Najboljom glumicom između trinaest natjecateljskih filmova proglašena je Irena Kovačevič za ulogu u filmu „Družinice".

„Hvala vam puno „kazala je kratko dobitnica nagrade pobjedonosno podignuvši statuu "Stablo ljubavi" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Srđanu-Žiki Todorović za glumu u filmu „Južni vetar", a za žensku sporednu ulogu nagrađena je Nadia Cvitanović za glumu u filmu „Osmi povjerenik".

Oboje su putem video-linka iskazali zahvalu na dodijeljenim nagradama i iskazali želju da narednih godina budu sudionici filmske manifestacije u srcu Hercegovine.

Najbolji debitantom proglašen je Marko Vasiljević za ulogu u filmu „Zaspanka za vojnika".

Jednoglasne odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donio je stručni žiri kojeg su činili Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma „Živi i mrtvi", Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji i Branka Bešević Gajić, srpska režiserka, scenaristkinja i producentica.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donio je stručni žiri kojeg su činili Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma „Živi i mrtvi", Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji i Branka Bešević Gajić, srpska režiserka, scenaristkinja i producentica.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi: Sam samcat, Comic Sans, Za ona dobra stara vremena, Južni vetar, Zaspanka za vojnike, Agape, Meso, Osmi povjerenik, Operacija zajebancija, Tajni sastojak, Družinica i Duran.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su ove godine prikazani i filmovi u dokumentarnom programu "Docuspectre", dječiji "Obiteljski vikend", studentski program te retrospektiva.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.

Inače, 12. MOFF od 27. studenoga do 3.prosinca pod pokroviteljstvom HNS-a.