Do kraja mjeseca rujna bit će uključene sve elektrolitičke ćelije u Elektrolizi

Do kraja mjeseca rujna bit će uključene sve elektrolitičke ćelije u Elektrolizi

...Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Samirom Anićem, usvojili Rebalans Plana poslovanja Aluminija za 2010. godinu, kojim se mostarska tvornica vraća na puni proizvodni kapacitet.

Kako su i izvjestitelji po pitanju Rebalansa Plana (izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Velimir Ćavar i izvršni direktor za ekonomsko-financijske, knjigovodstvene i komercijalne poslove Mladen Galić) istaknuli, raduje što je povod rebalansu poboljšanje ukupnoga stanja u aluminijskoj industriji, koje se i dalje popravlja postupno i sporo. Planom je predviđeno tijekom svibnja i lipnja uključiti 16 od preostalih 32 isključene elektrolitičke ćelije u Elektrolizi, dok će i posljednjih 16 biti pušteno u rad do mjeseca rujna.
Članovi Nadzornoga vijeća usvojili su i Strategiju (kratkoročnu, srednjoročnu i dugoročnu), razvitka Aluminija, donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Pravilnika o zaštiti na radu, čime je spomenuti pravilnik Aluminija usklađen sa zakonskim propisima.
Izvršni direktor za pravne, kadrovske i zajedničke poslove Ivo Bradvica izvijestio je nazočne o novostima s posljednjega zasjedanja Povjerenstva za pripremu i prodaju 88% kapitala Aluminija, čijim je dopredsjednikom. Potvrđeno je potom jasno i nedvojbeno zajedničko stajalište Uprave Društva, Nadzornoga vijeća i Sindikata Tvornice kako Aluminij nikada ne će prestati na uvjete protivne interesima njegovih djelatnika i ove regije. Ostaje se, tako, pri ranijemu stajalištu da Vlada FBiH treba produljiti postojeći Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija d.d. Mostar (koji ističe 8. svibnja 2010. godine), poništiti neuspjeli međunarodni Natječaj za prodaju 88% kapitala Aluminija, sazvati novo povjerenstvo i izjasniti se o daljnjim postupcima, usuglašavajući u cijelosti stajališta s Aluminijem i poštujući u potpunosti odrednice iz Sporazuma.
S obzirom na činjenicu da se s nadnevkom zasjedanja NV-a poklopila prva obljetnica imenovanja nove Uprave Aluminija, direktor Ivo Lasić iskoristio je prigodu osvrnuti se na proteklo razdoblje i čestitati svojim suradnicima, rukovodećemu timu i svim djelatnicima, na mudroj politici poslovanja kojom je Aluminij nadvladao sve prijetnje svjetske ekonomsko-financijske krize koja nas je snažno pogodila.
Članovi NV-a Aluminija donijeli su i Odluku o sazivanju redovite godišnje Skupštine Društva, koja će biti održana 1. lipnja 2010. godine.

Ured za odnose s javnošću

Tekst se nastavlja ispod oglasa