Do kraja godine kroz Zračnu luku Mostar će proći 85.000 putnika

zracna luka mostar

Naime, svi mjeseci ove godine su pokazali rast broja putnika u odnosu na prijašnju godinu, piše Večernji list. Rekordan je bio kolovoz koji je imao skoro tri tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

- Imali smo putnike iz Bejruta, Švedske, kao i redovite letove iz nekoliko talijanskih gradova. Istodobno, radimo na nekoliko frontova kako bismo otvorili nove zračne koridore u Mostaru. Trenutačno je najbliže realizaciji posao s jednom njemačkom tvrtkom čiji će zrakoplovi preko zračne luke u Osijeku slijetati u Mostar i povezivati nas sa Stuttgartom. Plan je da redoviti letovi krenu u prosincu i nadamo se kako će ovaj dogovor zaživjeti - rekli su nam jučer u Zračnoj luci Mostar.

Prema najavama letova do kraja godine, već sada se može prognozirati kako će ova godina, u poslovnom smislu, biti znatno bolja od prošle. - Očekujemo rast prometa u odnosu na 2014. godinu i vjerojatno ćemo godinu završiti na broju od oko 85.000 putnika.

Mislim da možemo biti zadovoljni rezultatima, poslujemo pozitivno, napredujemo i pripremamo nove projekte. Sve to govori kako možemo očekivati još bolje rezultate u budućnosti - govori za "Večernji list" Marko Đuzel, jedan od vodećih ljudi mostarske Zračne luke. Posljednjih nekoliko tjedana veliko zanimanje za događaje oko zračnog prometa pokazuju i hercegovački gospodarstvenici. Izvoz mesa u Tursku primorao ih je da kontaktiraju Zračnu luku Mostar i traže načine kako organizirati zračni prijevoz mesa u ovu zemlju. - Sada završavamo potrebne procedure i krenut ćemo uskoro, nadamo se, s kupovinom opreme koja nam je još potrebna kako bi se ovaj posao priveo kraju i kako bismo mogli započeti i s cargo prijevozom mesa u druge zemlje. Imamo skoro svakodnevno pozive gospodarstvenika, mi smo već otvorili procedure kako bi dobili potrebna odobrenja i započeli s ovim postom. I ovaj dio priče bi trebao donijeti još bolje poslovne rezultate Zračne luke Mostar - zaključuju naši sugovornici. Treba reći kako Zračna luka Mostar uz svoje poslovanje veže sve više tvrtki i pojedinaca iz privatnog sektora i polako se pretvara u jednog od pokretača gospodarstva u Hercegovini. Samo je još pitanje mogu li institucije pratiti i u konačnici pomoći širenje kapaciteta Zračne luke Mostar što će sigurno biti potrebno u budućnosti.