Dječak u Mostaru brutalno pretučen

Policijski auto
...u Sjevernom logoru u kojoj pohađa treći razred brutalno pretučen. Udarcem u glavu potpuno su mu izbijena četiri zuba na gornjoj vilici. Još uvijek nije poznato tko mu je i zbog čega nanio teške ozlijede.

Posljedica udarca

Amir je iz škole banuo kući oko podne. Prema riječima njegove majke Đenane uletio je u stan krvlju oblivenog lica i potpuno izbezumljen. Pričao je nepovezano o tome kako je zadobio ozlijede. U prvi mah je kazao kako ga je netko udario šakom i to ispred škole, kasnije je spominjao da ga je udarilo auto da bi opet govorio o napadu u krugu škole.
Majka Đenana ga je odmah odvela u mostarsku Hitnu pomoć gdje mu je pružena liječnička pomoć. Tri zuba s gornje čeljusti su bila potpuno izbijena dok je četvrti visio na korijenu. Liječnica Katarina Majstorović je nakon izvršenog pregleda i saniranja rane savjetovala majci da, u slučaju pogoršanja stanja Amira odmah dovede nazad u Hitnu. Zbog bojazni od infekcije zbog obima rane preporučena mu je antibiotska terapija.
Iz Hitne su pozvali Policiju koja je došla i izvršila uviđaj. Medicinskim pregledom je utvrđeno kako je ozljeda nastala kao posljedica udarca šakom u čeljust. Varijanta prema kojemu je Amira udario automobil je isključena budući da na cijelom tijelu nije imao niti jedne modrice ili ogrebotine.

Bojažljiv

Amira inače svako jutro iz stana u ulici fra Didaka Buntića u školu vodi njegov brat Skender. Iz škole se Amir vraća s busom bez pratnje. Obzirom da je Amir u šoku i inače je osoba s poteškoćama u razvoju iz njegova iskaza je teško zaključiti što se točno dogodilo i gdje.
„Ne znamo je li Amir napadnut u krugu škole ili na autobusnoj postaji u Sjevernom logoru ili na putu od Španjolskog do kuće. Po meni je veća vjerojatnost da se napad dogodio oko škole, barem to Amir najčešće govori. Šokantna je činjenica da nitko od građana nije reagirao. Oko podne su na svim navedenim lokacijama velike gužve. Nije mi jasno ni kako je onako krvav i dezorijentiran uopće sam došao kući. On je još uvijek u stanju šoka kao uostalom i cijela obitelj. Ne znam kako će se od ovoga uopće oporaviti. Inače je bojažljiv. Poslije ovoga događaja se mislim neće više niti usuditi hodati ulicama sam. On je inače jako miran i povučen. Garantiram da nikoga nije ničim izazvao. Tko bi normalan mogao dići ruku na tako jedno nevino stvorenje kao što je Amir", još uvijek u nevjerici govori Skender.
On najvjerojatnijom mogućnošću smatra varijantu po kojoj je napadač Amiru zabranio da kaže istinu.
„On se još uvijek trese kao da je maloprije napadnut. Poznajući Amira, on laže jer se boji", kazao je Skender.
Iz mostarske policije jučer nismo uspjeli dobiti izjavu o ovome događaju. Dežurni operativac u PU Mostar nas je uputio na Ljudevita Marića, glasnogovornika MUP-a HNŽ-a koji se nije javljao na mobitel. Ni u obitelji Mustafi nemaju povratnu informaciju o tome je li i na koji način Policija radi istragu ovoga djela. Škola zbog praznika jučer nije radila. Za sada nije poznato je li se policijska istraga proširila i na tu ustanovu niti radi li se o vršnjačkom nasilju ili nečemu drugom.
Obitelj Mustafi moli sve građane koji imaju bilo kakvo saznanje o ovome napadu da to odmah jave policijskim organima.

Prije nije bio maltretiran

Obitelj nikada ranije nije primijetila da je Amir na bilo koji način bio maltretiran ili zlostavljan.
Amirova razrednica Safija Hadžiomerović je prema Skenderovim riječima iskazala posebnu zabrinutost za Amira.
„Dnevno se po više puta raspituje za njegovo zdravlje što je posebno ganulo cijelu obitelj. Neizmjerno joj hvala na tome", kazao je Skender.

Piše: Valerija Ćorić/dnevni list