FOTO  Djeca iz Los Rosalesa priredila zanimljiv program u okviru Wintervilla

pozornica djeca

Djeca su se predstavila s više različitih kratkih nastupa, kombinirajući različite plesne izvedbe, nekoliko pjevanih numera uz pomoć glazbenoterapeuta, kao i dramsku igru u kojoj se pojavljuje čak i jedan medo.

Bez obzira što je baš u to vrijeme u Zimski grad stizao vjetar Sjeverac, djeca su se na pozornici kao i ona u publici, maštom, željom i smijehom odlično zabavljala.

Nakon nastupa razgovarali smo sa Lejlom Lelić, stručnom suradnicom centra i voditeljicom same izvedbe.

Molim vas, možete li se za početak predstaviti?

- Ja sam Lejla Lelić, stručni suradnik u Centru Los Rosales, a u okviru programa Wintervilla večeras smo imali priliku kratko se predstaviti jednim kulturnim programom. Naravno, od 12 do 18 sati bili smo prisutni i na našem štandu.

Kako izgleda jedan dan u Centru Los Rosales?

- Centar Los Rosales prije svega odgaja, obrazuje i rehabilitira djecu s posebnim potrebama odnosno djecu s teškoćama u razvoju. Naš dan je jako veseo zato što djeca Centar prije svega smatraju svojim drugim domom i nekako smo svi u obiteljskoj atmosferi tako da je naša škola prilično fleksibilnog karaktera. Trudimo se da naša djeca sudjeluju na sportskim, kulturnim i drugim društvenim manifestacijama. Radimo na našem zadatku, a to je da ih sve više osamostalimo za dalji život.

Koji je cilj vašeg rada?

- Pozitivna energija je uvijek prisutna u centru Los Rosales. Mi se borimo protiv pogrešno interpretirane inkluzije. Naš cilj je socijalna integracija djece i mladih u naše društvo, trudimo se da rušimo predrasude i barijere.

Možda neka poruka posjetiteljima Zimskog grada Mostar - Winterville by Coca-Cola?

- Od 20.12. mi ćemo biti prisutni u Zimskom gradu, odnosno na našem štandu, te pozivam građanstvo da posjeti naš štand i vidi što to rade naše male ručice.

Razgovarao: Ronald Panza