Direktoru “Autoprevoza” ponovno zapaljen automobil

Policija FBiH

Netko se po noći prišuljao njegovom automobilu te ga je polio benzinom i zapalio. Požar su prvi vidjeli susjedi. Kako doznajemo, požar na terencu Hyundai, koji je bio parkiran na ulici ispred zgrade na broju 22, brzo se rasplamsao. Vatru su ugasila trojica vatrogasaca, a pomogli su im i susjedi.

Jučer ujutro ispred zgrade su se okupili policajci koji su žutom trakom ogradili izgorjeli automobil. Pred zgradu su stigli i protupožarni inspektori koji su našli tragove zapaljive tekućine koja je polivena po Hyundaiju. Automobil je jučer u prijepodnevnim satima odvučen na vještačenje. Drugi je to put u posljednjih devet mjeseci da netko podmeće požar na direktorove automobile.

Mostarski policajci još nisu pronašli piromana koji je krajem kolovoza prošle godine ubacio molotovljev koktel u službeni Hyundai kojeg je Šabanović tada vozio, a sada je još jedan automobil koji direktor koristi ponovno zapaljen na skoro isti način i skoro na istom mjestu. Sve upućuje da ga je ponovno zapalio isti počinitelj. 

Šabanagić nam jučer nije htio govoriti ima li sumnje tko bi mogao stajati iza ovih požara. "To je na policiji, nadam se da će oni otkriti tko je podmetnuo požar jer je ovo već drugi put da se ista stvar događa", kratak je jučer bio Šabanagić. Dodao je da su mu susjedi jučer rekli da automobil gori te da su ga vatrogasci ugasili. "Očito je da netko ima nešto protiv mene ili 'Autoprevoza', govorio je Šabanagić nakon što mu je prošle godine ispred zgrade zapaljen službeni Hyundai. 

Jučer se nije pojavio na poslu. "Direktor nam je rekao da danas neće doći na posao", rekla nam je službenica koja se jučer javila na telefon u "Autoprevozu".
Podsjetimo, Šabanagić se prvi put našao na meti piromana 21. kolovoza prošle godine. Tada je netko na njegov službeni automobil bacio otvorenu plastičnu bocu s zapaljivom tekućinom. Iako se spekuliralo da je tadašnji slučaj povezan s vlasnikovim poslom, policija ni nakon devet mjeseci nikog nije uhitila.

Piše: I.Herceg / dnevni-list.ba