Direktor Britanskoga vijeća u BiH drži Aluminij liderom u ekološkoj osviještenosti

Michael Moore, direktor Britanskoga vijeća (British Council) u BiH, ogranka organizacije koja, predstavljajući Njezino veličanstvo britansku kraljicu, djeluje u čak 110 zemalja svijeta, u pratnji projekt asistentice Alise Mulalić, boravio je u radnomu posjetu Aluminiju, gdje su ga ugostili direktor Društva Ivo Bradvica i predstojnik Ureda za odnose s javnošću Aluminija Darko Juka.

Moore je u Aluminij došao predstaviti projekt pripreme stručne radionice koja bi trebala biti održana u Mostaru ili u Čapljini početkom rujna, a riječ je o upozorenju domaće i svjetske javnosti na prijeku potrebu konkretne akcije s ciljem zaštite rijeke Neretve. Naime, premda je Britansko vijeće izvorno kulturnom organizacijom, zaduženom za promoviranje engleske kulture i jezika među narodima svijeta, krenuli su s tom ekološkom temom jer njome spajaju ekologiju i umjetnost.

- Cilj nam je za jedan stol sjesti sve moguće aktere čija je djelatnost u dodiru s rijekom Neretvom, počevši od ljudi iz elektroprivreda, mjesnih i viših razina vlasti, potom gospodarstvenika, ekologa, agronoma, zdravstvenih djelatnika pa do aktivista za zaštitu okoliša, ribičkih udruga, poljoprivrednika, vinogradara i, što je jako bitno, profesionalnih fotografa i amatera iz BiH i iz svijeta, kao te poveznice s umjetnošću koji će, kada iskristaliziramo zajednička promišljanja i zaključke, pokrenuti projekt ovjekovječenja tih poruka koje želimo odaslati. U Aluminij smo došli isključivo po Vašu mudrost jer Vas smatramo liderima u ekološkoj osviještenosti. Upravo nam Vaši stručnjaci mogu prenijeti Vaša iskustva jer ste tešku uspješno industriju pretvorili u oazu čiste ljepote i zdrave čovjekove sredine, za što ste dobili prestižna međunarodna i mjesna priznanja pa i respektabilne certifikate - kazao je Moore.

Direktor Bradvica s radošću je upoznao goste s predanim radom i ulaganjima Aluminija u zaštitu djelatnika i čovjekove sredine, poglavito s načinom na koji skrbimo za Neretvu. Govorio im je i o našoj humanizaciji rada i spremnosti pomoći ovomu i sličnim projektima, ponudivši naše stručnjake na potpuno raspolaganje.