Dio radnika 'Mo parkinga' neće potpisati ugovor

...odgovor od gradonačelnika koji čvrsto stoji pri tome da nema odlaganja niti izmjene sporazuma te da višak radnika Gradske uprave prijeđe u poduzeće "Mo Parking" te tamo započne svoj radni odnos.

Sve to izazvalo je nezadovoljstvo kod radnika koji ističu kako im prelazak u "Mo Parking" ne predstavlja nikakvu sigurnost te da ih zapravo još uvijek nitko nije ni zvao da dođu potpisati ugovore za ovo mostarsko poduzeće u kojem postoje brojne nedoumice i nezakonite radnje, što i samim radnicima predstavlja veliki problem.

Upitna budućnost

Sastanak s gradonačelnikom imala je predsjednica Sindikata Gradske uprave, a ujedno i predsjednica Skupštine poduzeća "Mo Parking" Ivana Marić koja je istaknula kako je na tom sastanku rečeno da nema nikakvog odlaganja sporazuma i da taj proces mora ići u realizaciju. ''Iako je prelazak u "Mo Parking" individualna odluka pojedinaca, nitko nas čak nije niti obavijestio kada da dođemo potpisati taj sporazum, te nije ispunjena proceduralna forma'', kazali su ogorčeni radnici koji ističu kako su ponovno prepušteni sami sebi te da su potražili pomoć javnog pravobranitelja kao i da im on također nije ništa precizno rekao.

Radnicima je samo poduzeće "Mo parking" od početka puno sumnji i ne žele, kako ističu, ići u nešto gdje im ni samima nije jasno kako poduzeće funkcionira.

Podsjetimo, 24 radnika Gradske uprave Grada Mostara pozvana su na potpisivanje sporazuma kojim se odriču svih potraživanja od Gradske uprave Grada Mostara, te na prelazak u poduzeće "Mo Parking" gdje bi zasnovali radni odnos.

Također u sporazumu koji im je ponuđen stoji da gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić jamči da će najkasnije u roku od 8 dana od prestanka radnog odnosa oni zaključiti ugovor o radu s "Mo Parkingom", piše Dnevni list.

Brojne nejasnoće

''Postavlja se veliko pitanje zašto idemo u sredinu gdje nećemo moći raditi i gdje nam ništa nije sigurno, kao i činjenica zašto se toliko forsira prelazak upravo u poduzeće koje je puno sumnji. Imamo saznanja od kolega koji su potpisali ugovore za "Mo Parking" kako ne mogu ovjeriti svoje knjižice jer nisu prijavljeni, a nas vjerojatno čeka još gora situacija'', naveli su radnici koji ni sami više ne znaju što im je činiti.