Detalji prometne nesreće kod Mostara: Sletjeli u jezero pa vozač spasio svoje suputnike

Policijski auto
...sletio u akumulacijsko jezero Salakovac i potonuo, a pukom srećom nitko od troje putnika nije ozbiljnije ozlijeđen, piše Večernji list.

Prema informacijama iz MUP HNŽ, nesreća se dogodila nešto poslije 19 sati, kada su se sudarila dva mercedesa, nakon čega se prvi odbio, sletio niz provaliju i upao u jezero. U njemu je bilo troje putnika koji su zajedno s vozilom potonuli na oko 10 metara dubine.

- Za upravljačem se nalazio Riad Jazvin (36) iz Sarajeva, dok su suputnici bili državljani Italije Angela Karollne (31) i Domenco Anzellotti (28). Vozač je nakon slijetanja uspio izići iz auta i isplivati na površinu, ali je, uvidjevši da su suputnici ostali u vozilu, ponovno zaronio i izvukao mladića. Nedugo nakon toga izvučena je i djevojka pa je nesreća prošla bez fatalnih posljedica, ispričali su za Večernji list BiH svjedoci.

Oni dodaju da su talijanski državljani prošli s ogrebotinama i pothlađenošću. - U drugom mercedesu bili su Almir Muraspahić i još dvoje putnika, koji su također lakše ozlijeđeni, a samo pukom srećom i požrtvovnošću Riada Jazvina izbjegnute su tragične posljedice - objasnili su.

Vozilo se strovalilo

Kako doznajemo, sve se dogodilo kada je Jazvin pretjecao jedan kombi, a u tom trenutku ispred mosta Bijela pred njega izašao mercedes A170 koji mu je presjekao put. Nakon žestokog sudara, Jazvinovo vozilo se odbilo i strovalilo u jezero.

- Vozač je nakon slijetanja prvi isplivao na površinu vode, ali je poslije nekoliko trenutaka uzeo zraka i ponovno zaronio. Vidio je unutra suputnika, ali ne i djevojku pa se uspaničario. Srećom, ona je izronila. Djevojka je se tek žalila na bolove u rebrima, a mladić je imao razbijenu glavu, i to je sve, prepričavaju svjedoci.

- Vidio sam spašenog vozača koji je bio ogrnut pokrivačem. Sve se dogodila na samom mostu, a prilikom sudara oborena je i ploča na kojoj piše naziv mosta - ispričao je svjedok nesreće vozač autobusa. Unatoč pokušajima, jučer nismo uspjeli kontaktirati Jazvina, inače direktora tvrtke Inspekt RGH iz Sarajeva. Iz ovog poduzeća su rekli da "direktor trenutačno nema mobitel" koji je, vjerojatno, uništen u vodi.

Sposoban menadžer

Poznanici su ispričali da je Riad Jazvin veliki dobrotvor i humanist koji se uvijek trudi pomoći koliko može. - Zbog toga je vjerojatno i imao sreću da u ovakvom sudaru i nakon slijetanja u jezero, praktično, nitko ne bude ozlijeđen. Iako mlad, jako je sposoban menadžer, ali prije svega dobar čovjek koji pomaže u svakoj prilici - ispričali su prijatelji Riada Jazvina. Oni dodaju da je direktor kompanije Inspekt RGH rođen u Mostaru, a školovao se u Italiji i slovi kao jedan od najboljih mladih menadžera u BiH.