DEPONIJA UBORAK Za noćne dežure 30 KM

Deponija Uborak
AA

U trenutku kada su nastavljeni pregovori u vezi sa rješavanjem pitanja mostarske deponije “Uborak” Hrvatski Medijski Servis od izvora bliskog MUP-u HNŽ doznaje da prosvjednici koji po danu borave pred Uborkom dobivaju 20 KM, do se noćna dežurstva na deponiji plaćaju 30 KM.

Najnovije otkriće dodatno ide u prilog postavljenoj tezi da deponija Uborak postaje prvorazredno političko pitanje.

Istovremeno, danas su nastavljeni razgovori unutar radne skupine koju čine predstavnici gradskih i županijskih vlasti te predstavnici udruge građana „Jer nas se tiče“. Predstavnici te udruge izvijestili su javnost da je na sastanku predloženo 6 lokacija kao potencijalne lokacije za izgradnju nove mostarske deponije.

Nijaz Hodžić, jedan od istaknutih članova građanske inicijative „Jer nas se tiče“ dužan je Gradu Mostaru oko 45.000 KM po osnovi rente i naknade za uređenja građevinskog zemljišta na kojemu se nalazi njegova kuća u blizini regionalne deponije otpada na mostarskom Uborku.

U skupini onih koji javnim istupima daju do znanja da im je stalo da Uborak bude blokiran je i Komšićev parlamentarac (zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH) Ahmet Džubur („ugledni“ obiteljski ekološki biznismen) koji je nedavno mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića optužio za „urotu protiv građana sjevernog dijela grada kojega želi trajno kontaminirati.“