Danijel Vidović: SDA opet diže tenzije u Mostaru

 "Ova inicijativa te izjave pojedinih članova mostarskog SDA samo štete napretku Mostara. Ovaj grad ima mnoštvo problema koji se moraju rješavati zajedničkim snagama, a ne uvjetovanjem", izjavio je Vidović za Fenu.
 
 Vidović je reagirao u povodu napisa u današnjem izdanju Dnevnog lista u kojem se navodi kako će pojedini članovi Gradskog odbora SDA od predsjednika stranke Sulejmana Tihića tražiti da ne ide u nove koalicije s HDZ-om jer ta stranka nije ispoštovala dogovor oko izbora gradonačelnika Mostara.
 
 "Tražit ćemo od njega (Tihića) da ne ide u koaliciju s HDZ-om, sve dok Ljubo Bešlić ne podnese ostavku s mjesta gradonačelnika Mostara. Tek tada ćemo vjerovati HDZ-u", izjavio je za spomenutu dnevnu tiskovinu vijećnik SDA u Gradskom vijeću Mostara Ibrahim Rahimić, ističući da bi iduće dvije godine gradonačelnik Mostara trebao biti iz SDA. Naime, Rahimić je podsjetio na podjelu gradonačelničkog mandata o kojoj je bilo riječi prilikom krize oko izbora čelnog čovjeka Mostara. Tada je jedan od prijedloga bio da se mandat podijeli na pola, odnosno da dvije godine gradonačelnik Mostara bude iz reda HDZ-a, a onda dvije iz SDA.
 
 Vidović, koji je inače član mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH, smatra da je Rahimićeva izjava oko dogovora HDZ-a i SDA neistinita, te napominje da se već duže vrijeme "podmeće" da je sporazum između HDZ-a i SDA iz 2004. godine bio isključivo vezan za izbor gradonačelnika Mostara.
 
 "Taj sporazum imao je više točaka, a nijedna od njih nije bila ispoštovana. To znači da taj sporazum nije važeći", kazao je Vidović, napominjući da izjave i zahtjevi pojedinih članova SDA samo štete Mostaru i vraćaju ga mnogo koraka unatrag.
 
 "Sjetite se samo svih problema oko izbora gradonačelnika i kako se to reflektiralo na opće stanje u Mostaru", upozorio je Vidović.
 
 Inače, o navedenoj inicijativi pojedinih članova mostarskog SDA danas će, kako navodi Dnevni list, raspravljati Klub vijećnika SAD u Gradskom vijeću Mostara