Danas u Mostaru po prvi put državno prvenstvo u Produkcijama

... podrazumijeva kombinaciju modernih plesova sažetu kroz plesnu priču, tome prilagođene plesne stilove, kao i kostimografiju i scenografiju, a najzanimljiviji dio je što mora imati 25-50 plesača u koreografiji.

Organizator ovog plesnog spektakla je Savez modernih plesova i Športski plesni klub Zrinjski iz Mostara. Na natjecanje dolaze natjecatelji plesnih klubova iz Banja Luke, Sarajeva, Zenice, Bihaća, Mostara.

Ovdje ćete moći vidjeti plesače koji konstantno predstavljaju BiH na europskim i svjetskim natjecanjima. Osim plesača natjecatelja, u revijalnom dijelu programa predstaviti će se plesni klubovi iz Mostara sa svojim plesnim točkama.

„Što se tiče natjecanja, očekujem kreativne i zanimljive koreografije plesnih klubova, i puno pozitivne energije od strane natjecatelja, kao i publike. Ovo, kao i Državno prvenstvo u modernim plesovima za plesne discipline Solo, Parovi, Male grupe i Formacije pruža natjecateljima priliku za plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Samim time motiviramo naše natjecatelje da ulažu u sebe, više se trude da budu bolji, te tako jačamo plesnu reprezentaciju BiH , koja je već cijenjena u svjetskim plesnim krugovima, jer ima svjetske i europske prvake.

A, ono sto je najbitnije je da ovakvim događajima razvijamo zdrav i sportski duh naših plesača", izjavila je suorganizatorica Marina Čerkuć, predsjednica Športskog plesnog kluba Zrinjski.

Izvor: hum.ba