FOTO  Danas kada dođem na Bunu, srce me zaboli kada je vidim ovako zapuštenu

Buna

Prije rata rijeka Buna je uz Nertvu bila prvi izbor Mostaraca u onim vrućim ljetnim danima.  Na Buni su se i nalazile prve ljubavi, a uz rijeku se znalo provoditi duge noći uz pjesme i gitare. Danas to je neka druga priča. Zapuštena, prljava... Buna izgleda dosta ružno.

"Nekada sam kao momak više volio doći sa društvom kupati na Buni nego li otići na more. Tu je bilo dosta ekipe i znalo se često i prespavati na Buni ispod neba. Tu sam upoznao i svoju suprugu, i ta Buna me veže uz dosta drugih pozitivnih stvari. Danas kada dođem na Bunu što je moram priznati dosta rijetko srce me zaboli kada je vidim ovako zapuštenu", izjavio je za naš portal Goran kojega smo zatekli na klupi uz rijeku Bunu.

"Osim cvkuta ptica i kreket žaba na Buni se više ništa ni ne može ćuti . nema više one dječje graje, a samo vikendom zamiriše roštilj. Valjda je i to taj novi tempo života pa se nema vremena", dodaje Goran.

Ovo ljeto barem što se mostarskih kupališta tiće Bunu će mnogi zaobilaziti u širokom luku i rashlađivati se na obalama Neretve i gradskog bazena, a neki sretnici će se otisnuti i put mora. Na žalost ovu divnu oazu mnogi bi željeli vidjeti kao nekada, ali kao što reće naš sugovornik "Valjda je i to taj novi tempo života".

HERCEGOVINA.info