Danas ime novog direktora Elektroprivrede HZ HB

Danas ime novog direktora Elektroprivrede HZ HB

Konačna podjela resora kao i dinamika provođenja nove kadrovske politike trebala bi biti urađena 12. rujna kada će se sastati lideri vladajuće federalne koalicije. Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić rekao je da će na sastanku stranaka platforme biti govora o realizaciji dogovorenog između koalicijskih partnera, ali i podjeli određenih resora koji još nisu dogovoreni. 

Možda Krešić?

Jurišić jučer nije želio otkriti ime novog direktora Elektroprivrede, jer još nije donesena konačna odluka u stranci. 

Potpredsjednik HSP-a Josip Perić kazao je kako čelni čovjek Elektroprivrede mora biti vrh i kada je u pitanju čestitost i kvaliteta jer se radi o jako odgovornoj funkciji.
Potvrdio je kako se vode razgovori, ali kako će se tek u petak možda moći reći nešto više. 

U javnosti se do sada kalkuliralo s više imena, ali u konačnici ipak nisu u užem izboru. Kalkulirano se do sada o Mati Pavkoviću iz Posušja, Ivani Bunozi iz Lubuškog te Ivanu Krstanoviću iz Tomislavgrada, ali nitko od njih neće zauzeti čelnu fotelju u najjačem hercegovačkom poduzeću. Postoji mogućnost da netko od njih dobije pozicije izvršnih direktora. 

Kao prvi čovjek Elektroprivrede HZ HB spominjao se i Stjepan Krešić, sadašnji izaslanik u Domu naroda državnog Parlamenta, ali Krešić je jučer demantirao tu informaciju navodeći kako će on ipak ostati parlamentarac iako je imao punu potporu i u HSP-u i u strankama platforme da preuzme vodeću ulogu u ovom poduzeću.

Loše upravljanje

Osim Elektroprivrede u idućem razdoblju doći će i do promjena u još niz poduzeća i institucija, a kako smo naveli, federalna vlast odlučna je provesti svoju kadrovsku politiku. 

Federalni dopremijer Jerko Ivanković Lijanović kaže kako se smjene ne rade samo forme radi, već da se spriječi loše upravljanje s imovinom Federacije.
- Tamo gdje se loše radi, promjene će trebati uraditi promptno, a tamo gdje se dobro radi, možda neće biti potrebno raditi promjene. Međutim, izvješća govore o dosta primjera lošeg upravljanja, gubitaka, primanja ljudi bez natječaja u javna poduzeća, kazao je Lijanović. Dodao je da će na sastanku stranaka vladajuće koalicije, uz razgovore o ekonomskim prilikama u Federaciji i dugovima koje je napravila bivša Vlada, također će biti riječi o upravljanju javnim poduzećima i eventualnim promjenama u njima.

Piše
: Sanja Bjelica Šagovnović / Dnevni list