FOTO  Dan zahvalnosti u Napretku

Dan zahvalnosti u Napretku
Organizator koncerta Dan zahvalnosti su Akademija znanosti i umjetnosti sa sjedištem u mostaru, Hrvatsko kulturno društvo Napredaj i udruga Hrvatska žena HNŽ. Bogati i zanimljivi program moderirala je književnica Anita Martinac.

Iz Glazbene škole Ljubuški predstavili su se Pavla Spajić, Vita Grgić, Lucija Vujica, Klara Rupčić i Lucija Bošnjak na klaviru, te Marija Milas na flauti, sa svojom profesoricom Majom Stojanović i profesorom Josipom Bošnjakom, te ravnateljicom škole Ivanom Šaravanja. Izveli su skladbe sa kojim su osvojili prvu nagradu u svojim kategorijama na međunarodnom natjecanju „Slobomir international Music Competition".

Iz glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara, izvrsnim izvedbama skladbi, predstavili su se učenici Ivana Majksner, Kiara Karabec, Nora Čović, Petar Bojović, Filip Aničić, Antonio Šarac i Tamara Aničić. Nakon njihovih solo izvedba posjetitelji su uživali u duetima i na koncu s oduševljenjem pljeskali uz izvedbe cijelog ansambla violina i violončela. Učenike je pripremila i vodila prof. Renata Prizmić Linarić, koja je s ponosom govorila koliko i koje nagrade su osvojili učenici na brojnim međunarodnim i međudržavnim natjecanjima, uz korepetitoricu prof. Nelicu Čuljak.

U programu su također nastupile pjevačica Karla Knezović, Eva Martinac na klaviru također učenica Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara , te napretkovi polaznici tečaja gitare i klavira. Program kao i druženje nakon programa, posebno su uveličali mladići Klape Herceg iz Čitluka, koju vodi don Dragan Filipović.

Na koncu programa fra Andrija Nikić svim sudionicima dodijelio je zahvalnice i poželio učenicima još mnogo uspješnih školskih godina, uz zahvalu profesorima, odgajateljima i roditeljima na trudu koji ulažu u dobrobit djece i zajednice.