Dan kada su Mostar i Hercegovina zavijeni u crno: U zrakoplovnoj nesreći poginulo pet osoba

zrakoplovna nesreca mostar
zrakoplovna nesreca mostar
U padu manjeg sportskog zrakoplova u Mostaru poginulo je pet osoba", potvrdio je tada ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

''Među stradalima su pilot, mlađa muška osoba i troje djece'', rekao je Bevanda.

- Ovo je velika tragedija i ne mogu ništa reći.  kazao je ministar. Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazio se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca a policija je ogradila širi prostor. Avion je nakon pada izgorio.

Kobnog dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija "Dani otvorenih vrata" tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova, te panoramski letovi iznad Mostara. Kako prenose agencije, avion je nakon pada izgorio, a od cijelog trupa ostao je čitav samo zadnji dio.

U nesreći su stradali instruktor Ivan Karačić, 20 godišnji Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić, te osmogodišnji Arman Hadžiomerović.

Nakon nesreće, tih tužnih svibanjskih dana Mostar i cijela Bosna i Hercegovina i regija su plakali te u nevjerici osjećali sa obiteljima stradalih. Dok je Mostarom zavladao muk, organizirana je komemoracija na kojoj su Mostarci obećali da će zauvijek čuvati uspomenu na svoje nevino stradale ‘anđele’. Tisuće ljudi su na posljedni počinak ispratile svoje sugrađane.

Ne ponovilo se nikada!!!