Dan bez automobila i u Mostaru, zatvaraju se dvije ulice

poplave, nevrijeme u Mostaru, Mostar, automobil, vremenska prognoza, vremenska prognoza, nevrijeme, vremenska prognoza, kiša, kiše, meteoalarm, Hercegovina
Ovom će se prigodom u Mostaru za sav promet zatvoriti dvije ulice, što je po prvi put od kada se Dan bez automobila obilježava u Mostaru. Riječ je o ulicama Adema Buća (od raskrižja s ulicom Rade Bitange do Gradske uprave), te kralja Zvonimira (od križanja sa Zagrebačkom ulicom do križanja s Ulicom kralja Tvrtka, odnosno do Đačkog doma).

Promet će u spomenutim ulicama biti zatvoren u četvrtak od 18 do 21 sat, a regulaciju prometa vršit će službenici policije.

Za 18 sati, u ulici kralja Zvonimira, predviđeno je okupljanje biciklista koji će se nakon toga provoziti po ulicama Mostara kako bi ukazali na potrebu promjene načina kretanja u urbanim sredinama, a posebice na smanjivanje korištenja automobila u svakodnevnom kretanju građana.

Obilježavanje Dana bez automobila provodi Sportsko ekološki klub "Zelena glava" iz Mostara uz nacionalnog koordinatora za BiH Centar za životnu sredinu iz Banje Luke, te partnera Biciklistički klub "Mostar". Dan bez automobila u Mostaru podržali su Grad Mostar i Policijska uprava Mostar.

Europski tjedan kretanja obilježava se od 2002. i svake se godine održava od 16. do 22. rujna. Prošle godine ova manifestacija se obilježila u više od 2000 europskih ali i svjetskih gradova.

Fena