FOTO  Cvijeće iz Rame će zamirisati u Mostaru

Izložba, Rama

Izložba se sastoji od orginalnih radova rađenih tehnikom fito-kolaža. To je tehnika ubiranja, slaganja, sušenja latica cvijeća kao i grančica čaja što čini ovu izložbu posebno zanimljivom. Riječ je o umjetničkom izrazu koji se javlja početkom 20. stoljeća, a prvi su ga u svom umjetničkom stvaralaštvu koristili kubisti, među njima i čuveni Pablo Picasso.

Ljubav prema prirodi i cvijeću bila je glavni pokretač da uplovi upravo u ovu oblast primjenjene umjetnosti fito kolaž radeći tehnikom "slikanja" biljem.
"Bitno je da slika svojom ljepotom prizove u čovjeku bogatstvo života, ljubav, poštovanje prema bojama svijeta što ga je stvorio Bog, misaonu dubinu i vjeru. Nije bitno tko je slikar", istakla je umjetnica.

Nada inspiraciju za svoja djela nalazi u ljubavi prema prirodi i Božjem stvaralaštvu.
"Cvijeće je oduvijek imalo moćnu simboliku, smatralo se Božjim darom i izvorom pjesničkog nadahnuća, slikom duševnih vrlina i savršenstva; simboliziralo je djetinjstvo i rajsku harmoniju, i usporedjivalo sa eliksirom života", kazala je Nada.
Osvrt na izložbu dati će kipar Branko Ivanković Mito.

Nada Crnjac rođena je 27. srpnja 1969. godine u Prozor-Rami gdje je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Svoju prvu samostalnu izložbu postavila je 2014. u svom rodnom gradu Prozor-Rami. Samostalnom izložbom slika u KSC Bugojno 2016, sudjelovala je u kulturnoj manifestaciji Bugojansko proljeće.
Sudionik je više humanitarnih akcija darujući svoja djela za pomoć drugima.
Živi i radi u Prozor-Rami.