Čović: Podnijet ćemo tužbu protiv nalogodavaca i ubojica Leutara

Jozo Leutar, obljetnica, polaganje vijenaca, dr. Dragan Čović, HNS

Delegacija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođena predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH te članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položila je vijence i zapalila svijeće na grobu pokojnog Leutara. Također, vijenac su položili i predstavnici MUP-a HNŽ.

Čović je jutros na groblju Masline kazao kako sustav koji se "bavi sam sobom nije u stanju riješiti ovako užasan zločin". - Kad ubijete doministra unutarnjih poslova FBiH poruka je jasna, ali pošto mi često isto govorimo da sustav ništa ne radi ovih dana, budite uvjereni, prvi ja a onda sa mnom i svi dužnosnici koje predstavlja Hrvatski narodni sabor podnijet će tužbu protiv onih koji zataškavaju ovaj zločin i onih koji su taj zločin naredili i koji su ga učinili i zatražit ćemo da se istraga iznove ubrza na najvišoj razini BiH, jer ovo više nema smisla - poručio je Čović.

Leutarov sin Ivica Leutar zahvalio se svim političarima koji obitelji daju podršku u otkrivanju nalogodavaca i ubojica njegovog oca. - Kako je i sam rekao bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić stvarno se nešto pokrenulo u zadnje dvije godine i evo već se osjeti panika u nekim sudovima, pa čak i nekim MUP-ovima jer pokušavaju preusmjeravati predmet i svašta nešta raditi. Znači nešto se pokrenulo - kazao je Ivica Leutar za avaz.ba