Civilna zaštita HNŽ: Budite spremni za veliki snijeg

ralica za čišćenje snijega, Sarajevo, Miljacka, nesreća, promet, snijeg, ralica za čišćenje snijega, snijeg, civilna zaštita, struja

Prema podacima koje je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, od 9. - 12. siječnja, očekuju se obilnije snježne padaline, u nižim predjelima do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature.

S obzirom na najavljeno nevrijeme, Uprava za civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije izdala je upozorenje.

Upozorenje o nadolazećim snježnim padalinama izdano je svim općinskim službama Civilne zaštite u HNŽ, Civilnoj zaštiti Grada Mostara te Ministarstvu prometa i veza HNŽ.

U upozorenju su jasno navedeni koraci koje je potrebno što prije provesti, a to su: da navedene službe izvrše kontrolu vlastitih resursa i spremnost vlastitih službi, izvrše kontrolu ugovornih firmi zaduženih za održavanje putnih komunikacija i putne infrastrukture iz njihove nadležnosti.

U upozorenju se, također, navodi da su službe dužne izvršiti upozoravanje pravnih i fizičkih osoba na obvezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata.

Kako Civilna zaštita HNŽ navodi, ove padaline i najave niskih temperatura otežavat će svakodnevne aktivnosti stanovništva.