Četvorica Mostaraca sutra kreću na put biciklima do Vukovara

"Upravo je tih dvanaest hrvatskih redarstvenika - heroja postalo simbolom pravednog obrambenog Domovinskog rata koji je vodila Republika Hrvatska, a postrojbe MUP-a bile su jezgra stvaranja Zbora narodne garde, a kasnije i Hrvatske vojske. Dana 2. svibnja 2011. godine navršava se točno dvadeset godina od ubojstva dvanaest hrvatskih redarstvenika, kolega i suboraca kojima želimo odati počast na način što ćemo se biciklima uputiti od Mostara do Vukovara , točnije Borova sela", istaknuo je za Fenu Mario Marić, koji se 2007. godine zavjetovao da će ostvariti ovo putovanje.


Na putovanje dugo 480 kilometara, mostarski će biciklisti krenuti u 8.30 sati ispred stadiona Hrvatskoga športskog kluba "Zrinjski". Prije polaska će kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru zapaliti svijeće.

Kako je najavljeno, mostarske će bicikliste u Vukovaru dočekalo izaslanstvo predvođeno Petrom Janjićem - Tromblonom, članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskoga rata "Krpelj", te predstavnici udruga specijalne policije iz Republike Hrvatske na čelu s krovnom udrugom Specijalne policije iz Zagreba.

Inače, mostarska četvorka dnevno će s biciklima prelaziti oko stotinu kilometara, a do Vukovara će voziti preko Sarajeva, Doboja, Bosanskog Šamca, Vinkovaca i Županje.

(Fena)