Bulevar - Nikoga ne zanima središnja gradska ulica

Bulevar je i danas u ruševinama i predstavlja svojevrsnu imaginarnu liniju koja dijeli Mostar na dva dijela: zapadni i istočni, odnosno hrvatski i bošnjački. Takvo stanje očigledno odgovara određenim političkim strankama koje ne žele ništa mijenjati, pa se ništa i ne pokreće. O tome smo već u nekoliko navrata i pisali, napominjujući kako nitko nema interes za obnovom središta Mostara.

Nema interesa

Da su svi digli ruke od središnje gradske ulice, koja očigledno nikome nije zanimljiva, može se vidjeti i po aktivnostima političara u predizborno vrijeme. Središnje gradske ulice se nitko nije sjetio i to samo iz jednostavnog razloga - ne donosi predizborne bodove. To se jasno vidi po podatku kako se u zadnjih mjesec dana pokreću stvari u gradu, asfaltiraju se rupe na cestama, obnavljaju zgrade, spomenici, nastavlja se izgradnja davno započetih objekata i slično.

U posljednje vrijeme daju se mnoga obećanja, a što se tiče Bulevara, na njemu je tek najavljena izgradnja antifašističkog spomenika kod Doma zdravlja, te se spominje jedan manji park u neposrednoj blizini. Tome treba pridodati izgradnju Gradske vijećnice, koja će se nalaziti u prostorijama nekadašnje Treće osnovne škole.

No, da razjasnimo, tu je riječ o staroj investiciji jer su sredstva i papiri za izgradnju ovog objekta odobrena još prije tri godine, ali je došlo do spora između izvođača radova na relaciji Hering - HP Investing. Taj spor se odužio i tek nedavno je riješen. Što se tiče ostalih stvari vezanih za obnovu središnje gradske ulice, njih nema ni na mapi.

Tko zna dokad

Željeznički kolodvor, zgrada ''Jagnje'', Staklena banka, Privredna banka Sarajevo, zgrada Hrvoje te brojne zgrade na Bulevaru još uvijek se nalaze u ruševinama i takve će biti sigurno još tko zna dokad.

Kako vrijeme odmiče, sve je manje nade za te objekte, jer novca jednostavno nema. Stranci su u potpunosti digli ruke, a gradske vlasti Mostara obnova ''srca'' grada nikada pretjerano nije ni zanimala, piše Dnevni list.