Budak, Francetić i Tito idu iz Mostara

Po njegovim riječima, treba što prije na dnevni red Gradskog vijeća staviti točku o promjeni naziva pojedinih ulica i donijeti adekvatno rješenje u vezi s tim. Naime, sporni su nazivi ulica koje nose imena dr. Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića.

– U prošlom sazivu ta je točka bila dva puta na dnevnom redu. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić imao je, rekao bih, jedan konstruktivan prijedlog da se te ulice nazovu po pjesnicima. Međutim, to nije bilo prihvatljivo strankama s bošnjačkim predznakom iz ne znam kojega razloga – kazao je Vidović.

– Sramota je da u Mostaru ulice nose imena po zločincima, ali ne samo ustaškim. Tu su i komunistički zločinci s Titom na čelu. Stoga, mislim da se Ulici maršala Tita treba vratiti prvotni naziv Glavna ulica te da se promijene imena i drugih ulica koje nose imena komunističkih zločinaca – kazao je Vidović.

Gradsko vijeće Mostara je prije tri godine formiralo Povjerenstvo koje je trebalo raditi na promjeni naziva mostarskih ulica i trgova, ali bez uspjeha jer nije bilo moguće postići dogovor, a bilo je i nemogućih rješenja, odnosno da treba raspravljati o imenima svih mostarskih ulica.

slobodna dalmacija