Bošnjaci od Mostara opet prave grad slučaj

Mostar je opet grad slučaj i Mostar je opet na naslovnicama medija. Oni koji se najviše pozivaju na Bosnu i Hercegovinu prkose njenim zakonima i odlukama njenog suda.

Problem Mostara je što u njemu trebaju vrijediti ista izborna pravila kao i za sve ostale jedinice lokalne samouprave u zemlji. Ta pravila ne prihvataju Bošnjaci, a izjave njihovih vijećnika u Gradskom vijeću Mostara posljednjih dana sve su samo ne poruke mira i suživota kakav zagoravaju zadnjih petnaestak godina.

Hrvati su debelo na svojoj koži osjetili što znači živjeti pod kontrolom Bošnjaka u Federaciji BiH, i svakim danim ih je manje na tim područjima. Oni koji su se odvažili prvo na povratak, pa onda i na suživot svakodnevno su izloženi pritiscima svojih susjeda.

Onemogućiti dominaciju Hrvata nad Bošnjacima u Mostaru, a u svim ostalim gradovima omogućiti dominaciju Bošnjaka nad Hrvatima.To nikoga ne zabrinjava, ponajmanje OHR i Visokog predstavnika koji svu vodu tjera na mlin jednog od naroda u Federaciji BiH. Nećemo se sada baviti matematikom i nametnutim Statum grada Mostara jer to sve itekako objašnjeno već tisuću puta. Mostar je opet grad slučaj, jer se pozornost javnosti treba skrenuti sa stvarnih problema u FBiH, a trenutno je to nefunkcioniranje platforme i međustranačka borba SDP-a i SDA oko pozicija u vlasti.

Ustavni sud BiH je  poništio dijelove Izbornoga zakona BiH koji se odnose na izbor vijećnika u Gradsko vijeće Mostara i to se mora poštivati. Tko ne priznaje taj sud ne priznaje ni državu u koju se kune. Sa druge strane ti isti dušebrižnici grada Mostara šute o kreditima koje su potrošli oni i njihov narod, a koje bi sada trebali vraćati i Hrvati koji od njih nisu potrošili niti jedne jedine marke.

hercegovina.info