Blokirana divlja deponija u Jasenici

Kako je priopćeno iz Udruge "Eko" Jasenica, tim se činom htjelo staviti na znanje Komunalnom poduzeću JP Parkovi i gradskim vlastima da se ta ekološka katastrofa mora pod hitno zaustaviti i poduzeti sve mjere da se ona sanira.

Dogovor o tom simboličnom potezu, zaključak je javne rasprave održane u Jasenici, a na kojoj su sudjelovali žitelji spomenutih naselja. Mještani su na raspravi još jednom podvukli da se nadležne institucije i gradske vlasti opetovano oglušuju na njihove zahtjeve, molbe, ali i odluke nadležnih sudova te nastavljaju sa ilegalnim neselektivnim odlaganjem otpada.  

Ove ilegalne deponije su već napravile ireverzibilnu štetu na okoliš, te je više nego opravdana bojazan mještana hoće li se uopće i na koji način moći sanirati napravljena šteta. Mještani su s toga odlučili formirati Odbor za obranu od ilegalnih odlagališta. U odboru su predstavnici Jasenice, Rodoča, Bune i Ortiješa, stoji u priopćenju.

U njemu se dodaje da će Odbor poduzeti sve aktivnosti vezane za rješavanje ovog problema. Između ostalog, Odbor se obvezao kontaktirati i educirati i sva okolna mjesta s ovim problemom, komunicirati i kontaktirati nadležne općinske, županijske, federalne i međunarodne institucije, kao i definirati i odrediti rokove zahtjeva prema nadležnim institucijama.

(Fena)