Bešlić traži da Županija plati troškove prijevoza

Vojno, djeca, prosvjed, škola, Ljubo Bešlić, prijevoz učenika, Mostar, Smeće, prijevoz učenika, Mostar, djeca rast, škola, Mostar štrajk, štrajk, škole, prijevoz učenika, autoprijevoz

Nastava u drugom polugodištu školska 2013/2014. godine je počela, a učenicima osnovnih škola sa područja Grada Mostara nije osiguran prijevoz, što za posljedicu ima izostanak dijela učenika s nastave i blokade prometnica.

Poznata Vam je također da Grad Mostar nema Gradsko vijeće, nema Odluku o privremenom financiranju ni Proračuna za 2014. godinu, a da gradonačelnik ne može donijeti Odluku o privremenom financiranju.

Stoga Vam se obraćamo sa zahtjevom da u skladu sa Zaključkom Skupštine Hercegovačko - neretvanske županije/kantona Broj:02-01-XXVIII-331/13 od 19.11.2013.godine, pomognete u rješavanju nastalog problema, u skladu s našim dogovorom kako će Županija platiti troškove prijevoza.

Temeljem gore navedenog tražimo da izravno izvršite plaćanje usluge prijevoza prijevoznicima i korisnicima (uposlenicima u osnovnim školama).

Imajući u vidu naprijed navedeno, nadam se da ćete imati razumijevanja za ovaj ozbiljan problem koji ima Grad Mostar, učenici, njihovi roditelji i zaposlenici osnovnih škola sa područja Grada Mostara i uvažiti naš zahtjev. 

Na taj način omogućiti ćete nesmetan nastavak školske godine i normalno obavljanje djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama na području Grada Mostara, poručio je Bešlić.