Bešlić najavio proširenje parka Zrinjevac

park-zrinjevac-mostar

Prema Bešlićevim riječima, prostornim planom Grada Mostara na tom području je predviđena zelena površina, što znači, pojašnjava Bešlić, kako će u dogledno vrijeme ipak biti druge faze, odnosno proširenja parka Zrinjevac i na privatno zemljište od Kosače prema Tvrtkovoj i Zvonimirovoj ulici.


- Bez pomoći viših razina vlasti trenutačna izgradnja parka je teško izvediva. Ideja kao ideja ostaje, za projekt tražimo način da ga osmislimo do kraja, i siguran sam kako ćemo ga i realizirati čim se poprave gradski prihodi, kao i prihodi na višim državnim vlastima, kazao je Bešlić, dodavši kako je spomenuto zemljište iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača֊”
rezervirano za zelenu površinu, kojih u gradu uvelike nedostaje, te da bi svako drugo razmišljanje bilo pogubno za grad.

Budući da je jedan dio zemljišta, na koji se treba širiti park, u privatnom vlasništvu Bešlić je kazao kako će grad vršiti eksproprijaciju, odnosno vršiti otkup zemljišta te kako se neće dopustiti nikakva druga izgradnja na toj lokaciji. Imajući u vidu da se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji u središtu grada, za očekivati je kako će vlasnici željeti izvući što veći iznos novca za svoje zemljište.

Proširenje parka Zrinjevac bi uvelike pridonijelo gradu, ne samo u svrhu stvaranja pluća grada, nego bi se upotpunila turistička ponuda grada, a i stvorila bi se oaza za djecu, umirovljenike i sve građane što uvelike nedostaje Mostaru.

Osim parka, gradske vlasti su na zapadnoj strani Ulice kralja Tvrtka planirale i osigurati prostora za parkiralište kako bi se olakšao promet koji je u tom dijelu grada iznimno gust i otežan. Međutim, samim vlasnicima i “ne pada na pamet prodati zemlju na najatraktivnijem mjestu u gradu, a pogotovo ne po nekoj niskoj cijeni”.

Ovome ide u prilog i činjenica da u gradu više gotovo nema slobodnog četvornog metra zemljišta na kojem bi se mogli graditi stambeni ili poslovni objekti, što govori o tome koliko je to zemljište traženo.

(Dnevni list)