Bešlić najavio proširenje parka Zrinjevac

park-zrinjevac-mostar
park-zrinjevac-mostar

Prema Bešlićevim riječima, prostornim planom Grada Mostara na tom području je predviđena zelena površina, što znači, pojašnjava Bešlić, kako će u dogledno vrijeme ipak biti druge faze, odnosno proširenja parka Zrinjevac i na privatno zemljište od Kosače prema Tvrtkovoj i Zvonimirovoj ulici.


- Bez pomoći viših razina vlasti trenutačna izgradnja parka je teško izvediva. Ideja kao ideja ostaje, za projekt tražimo način da ga osmislimo do kraja, i siguran sam kako ćemo ga i realizirati čim se poprave gradski prihodi, kao i prihodi na višim državnim vlastima, kazao je Bešlić, dodavši kako je spomenuto zemljište iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača֊”
rezervirano za zelenu površinu, kojih u gradu uvelike nedostaje, te da bi svako drugo razmišljanje bilo pogubno za grad.

Budući da je jedan dio zemljišta, na koji se treba širiti park, u privatnom vlasništvu Bešlić je kazao kako će grad vršiti eksproprijaciju, odnosno vršiti otkup zemljišta te kako se neće dopustiti nikakva druga izgradnja na toj lokaciji. Imajući u vidu da se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji u središtu grada, za očekivati je kako će vlasnici željeti izvući što veći iznos novca za svoje zemljište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširenje parka Zrinjevac bi uvelike pridonijelo gradu, ne samo u svrhu stvaranja pluća grada, nego bi se upotpunila turistička ponuda grada, a i stvorila bi se oaza za djecu, umirovljenike i sve građane što uvelike nedostaje Mostaru.

Osim parka, gradske vlasti su na zapadnoj strani Ulice kralja Tvrtka planirale i osigurati prostora za parkiralište kako bi se olakšao promet koji je u tom dijelu grada iznimno gust i otežan. Međutim, samim vlasnicima i “ne pada na pamet prodati zemlju na najatraktivnijem mjestu u gradu, a pogotovo ne po nekoj niskoj cijeni”.

Ovome ide u prilog i činjenica da u gradu više gotovo nema slobodnog četvornog metra zemljišta na kojem bi se mogli graditi stambeni ili poslovni objekti, što govori o tome koliko je to zemljište traženo.

(Dnevni list)