Bešlić na sahrani Bogdana Bogdanovića

Predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Austrije, kao i diplomate iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i predstavnici dijaspore bivše Jugoslavije, oprostile su se, u zdanju za kremiranje na bečkom Centralnom groblju, od Bogdanovića, koji je 18. lipnja preminuo u Beču od posljedica srčanog udara u 87. godini života, javio je Tanjug. Posljednjem ispraćaju nazočio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Bogdanović je umro u Beču od posljedica srčanog udara u 87. godini, a bio je istaknuti intelektualac, profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Gradonačelnik Bešlić je u Beču u prosincu 2008. godine u njegovu domu posjetio Bogdana Bogdanovića, te je tom prigodom potpisana Suglasnost na Glavni projekt sanacije, revitalizacije i zaštite Partizanskog spomen obilježja.

Realiziranje projekta Partizanskog spomen obilježja, čiji je Bogdanović autor, je u tijeku, a prva faza projekta privodi se kraju.

Bogdanović je autor velikog broja spomenika posvećenih žrtvama Drugoga svjetskog rata, među kojima je i spomenik u Jasenovcu.

Bio je gradonačelnik Beograda, u kojemu je rođen i školovao se od 1982. do 1986. godine.

Otvoreno se suprotstavljao režimu Slobodan Miloševića. Živio je u Beču od 1993. godine.